Uitgestelde Koffie stopt vanwege te eenzijdig succes

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Samen koffie drinken is veel gezelliger dan alleen. Vanuit dit idee van saamhorigheid is anderhalf jaar geleden Uitgestelde Koffie Nijkerk ontstaan.

Maar vanwege een te eenzijdig succes heeft de organisatie besloten te stoppen. Het principe was simpel: Je bestelt je eigen koffie en bestelt daar een ‘uitgestelde koffie’ bij voor iemand die deze koffie om wat voor reden ook niet zo eenvoudig zelf kan betalen. En precies daar ging het mis.

Er zijn bij de diverse deelnemende horecaondernemers best veel kopjes koffie afgerekend, maar deze koffie is slechts mondjesmaat afgenomen door de doelgroep. Na een aantal acties bleef de afname veel te weinig. Waarschijnlijk is de drempel om een uitgestelde koffie te vragen toch te hoog. Wellicht is Nijkerk daarvoor dan toch wat te klein, denkt de organisatie. Daarom is in overleg met de horecadeelnemers besloten te stoppen met dit concept.

Maar er zitten nog veel betaalde koffiemuntjes in de pot! Dus is een aantal leuke acties bedacht om deze nog kwijt te raken. In het kader van de ‘week van de aandacht’ eind september vindt de organisatie dat een beetje aandacht voor elkaar op een leuke manier gefaciliteerd mag worden. Zo krijgen de muntjes, en daarmee de al afgerekende koffie, toch nog een mooie bestemming.

Onder begeleiding van Sigma en de Postkamer gaat een groep leerlingen van het Corlaer College wandelen met de Scoot Angels. In de Postkamer wordt hen, namens de inwoners van Nijkerk, een kopje koffie aangeboden. Een andere actie is voor deelnemers van de taalles die in de Intratuin een kopje koffie kunnen krijgen. Ook de voedselbank krijgt nog bonnen. De overige muntjes/waardebonnen krijgen een plek in de stad. Mokken met muntjes (en een briefje) worden hier en daar als cadeautjes ‘achtergelaten’ op openbare plekken, zodat de vinder hiermee een leuke verrassing krijgt. Hij of zij mag de mok houden en de muntjes gebruiken om iemand mee uit te vragen voor een kop koffie. Een beetje extra aandacht en een glimlach op het gezicht van de vinder. Een beetje aandacht voor een ander kost niets, hooguit dat ene kopje koffie.

Tot slot wil de organisatie van Uitgestelde Koffie Nijkerk alle inwoners van Nijkerk heel erg bedanken voor het meedoen en het afrekenen van de uitgestelde koffie zodat we deze acties nog kunnen inzetten. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Uitgestelde Koffie Nijkerk.

Domien vond het op 3FM de moeite waard er op in te gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden