Parkeren wordt deels gratis

Foto: nijkerk.nieuws.nl

In een brief aan de de gemeenteraad staat, dat B&W een proef met een uur gratis parkeren wilt

Het college wil de proef na overleg met de overleggroep parkeren en het Platform Binnenstad. Er moet wel iets blijken uit de proef: meer bezoekers in het centrum en daarmee extra omzet. Blijkt dat niet, dan zal het college niet bereid zijn het parkeerbeleid aan te passen. Voor de cijfers, die dat moeten onderbouwen, neemt het college de cijfers van de afgelopen jaren als vertrekpunt. Het kost de gemeente ook geld en dat moet wel voor de helft door de ondernemers opgehoest worden.

Op tafel lagen ook voorstellen om het parkeren helemaal gratis te maken. Maar dat kost volgens het college veel teveel geld. Ook twee uur gratis parkeren vond geen genade in de ogen van het college.

De proef duurt een jaar, bijvoorbeeld van maart 2018 tot maart 2019 en gaat door als aan de voorwaarden van het college voldaan wordt.

Maaiveld

Het Platform Binnenstad had voorgesteld het parkeren op het maaiveld op te heffen. Daar komt het college ook op terug. Parkeren in het Stadspark, op de Koetsendijk en rondom de Grote Kerk verdwijnen als er meer parkeergarages zijn. Je kunt de auto wel nog steeds kwijt op het Wheemplein en het Gele weiland. De andere parkeerplaatsen worden opgeheven, want de visie blijft, dat er ondergronds geparkeerd moet worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen