Drukte op Ambachtelijk Nijkerk

Foto:

De ambachtelijke markt op het Plein wordt steeds beter bezocht.

Mogelijk hielp het prachtige weer afgelopen zaterdag mee aan het succes van deze zesde editie.

Het aanbod bestond uit onder meer werken met vilt, kaarsen, houtwerk, 3d verf, handgemaakte kralen, originele groen ideeën, glas en lood, leerwerk, keramiek, schilderijen, haak en breiwerk, creatief met tractor banden en nog veel meer. Sommige hobbyisten hadden in hun kraam ook ruimte voor kinderen ingeruimd. Verder bestond het aanbod.

Saskia Huijbregts-Wouters: “Ingrid (Boomkens) en ik zijn zes jaar geleden tot deze beslissing gekomen uit het idee dat er zoveel mensen zijn die thuis leuke, creatieve en kunstige dingen maken maar dat nergens tentoon kunnen stellen. Maar wat is kunst ? Voor de zogenaamde kunstmarkten komen zij niet aanmerking, dus dan maar een eigen markt opstarten. De naam “Ambachtelijk Nijkerk” is ontstaan aangezien alles met de hand/ambachtelijk word gemaakt. Ambachtelijk wil niet altijd zeggen dat het ouderwets is, wij willen laten zien dat anno 2017 er genoeg moderne ambachten zijn.”
Dat is gelukt.

Proeverij op het Singel

Diverse winkels op het Singel  kleedden hun winkels aan met een feestelijk tintje. Het was niet alleen outletdag, maar er kon ook heerlijk worden gegeten tijdens een proeverij. Daartoe was een green egg buiten de winkelpanden van Bell’Abitare, De Mannen van Brandhof en Van der Goot Opticiens neergezet.

De hapjes en lekkernijen werden verzorgd door Marry Cooking.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen