Gezellige Burendag in Heemskerkplantsoen

Foto:

Op zaterdag 23 september is in verschillende straten Burendag gevierd. Twee voorbeelden

Het Heemskerkplantsoen

Ook dit jaar was het springkussen van Univé weer opgeblazen. Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van de stichting “Groep voor Minder Bedeelde“, Die deelde aan de kinderen gratis een suikerspin of popcorn uit.

Het Heemskerkplantsoen kreeg dit jaar geen subsidie van het Oranjefonds. Albert Heijn en eigen financiële middelen maakten de Burendag toch mogelijk. Voor een klein bedrag konden mensen meedoen met de BBQ. Een gezin uit Syrië had een traditioneel gerecht gemaakt. Zo konden buren eens een andere keuken uitproberen. Burendag werdt om 22:30 uur afgesloten. Alles bij elkaar was de opkomst te vergelijken met die van het vorig jaar.

De bedoeling is volgend jaar opnieuw aan de Burendag mee te doen, maar dan wel wat grootser, aldus Michel Beeloo

De Meinsstraat

De buurt had echt uitgepakt. De straat was afgezet met een blokkade, waardoor ongestoord kon worden genoten van een smaakvolle buurtbarbecue. In de middaguren werd met een transparante bal over het water gelopen en gingen de buurtbewoners aan de slag met bumpballen. Het was voor de Meinsstraat inmiddels de vierde keer dat dit jaarlijks terugkerend feest werd gehouden.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen