Van Reenenpark: iedereen gehoord

Foto: Google Streetview

Volgens CDA fractievoorzitter is er niet geluisterd naar mensen, als het gaat om de herinrichting van het Van Reenenpark.

Het college bestrijdt dat.

Het college schrijft in een raadsbrief, dat de werkgroep openbare ruimte Platform Binnenstad Nijkerk met de herintichting aan de slag is gegaan. Dat moest wel binnen een aantal kaders: een aantal kaders meegekregen zoals, het verkeersplan binnenstad, de visie “Aantrekkelijk Nijkerk” en de leidraad lnrichting Openbare Ruimte (LIOR). Daarom kon niet aan de wensen van iedereen voldaan worden.

Het uiteindelijke voorstel is de formele inspraakronde in gegaan. De inspraakreacties hadden nauwelijks te maken met het ontwerp van het park zelf. Wel waren het parkeren, lantaarnpalen, bomen, fysieke afsluiting van het Kerkepad, erfgrenzen en de fontein onderwerpen van de inspraak.

Daarna heeft het college een besluit genomen. Dat gebeurde drie oktober. Het college: ” ln dit besluit heeft het college besloten om op een aantal punten het ontwerp aan te passen en maatwerk toe te passen waardoor aan de meeste reacties van omwonenden tegemoet wordt gekomen. De bewoners zijn hiervan per brief op de hoogte gebracht.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen