Alliantie mag niet meer in Hoevelaken bouwen

Foto:

De minister voor Wonen en Rijksdienst heeft besloten dat woningcorporatie de Alliantie geen ontheffing krijgt voor de gemeente Nijkerk.

Dit betekent dat de Alliantie niet meer mag investeren in uitbreiding van haar voorraad sociale huurwoningen.

De Alliantie betreurt dat, zo schrijft ze in een brief aan wethouder Wim van Veelen. Directeur Koolstra van de regio Amersfoort benadrukt dat de huurders en de gemeente kunnen blijven rekenen op de goede zorg van de Alliantie voor de bijna 600 bestaande sociale huunwoningen in de kern Hoevelaken. De huurders hebben hierover een brief gekregen.

Het probleem is ontstaan door het fenomeen woningmarktregio, dat in 2015 is geïntroduceerd: elke woningcorporatie kan slechts één woningmarktregio als kernwerkgebied hebben. Nijkerk maakt – na veel gedoe – onderdeel uit van de woningmarktregio “Amersfoort Noord-Veluwe Zeewolde”. De woningcorporaties mogen niet langer investeren in uitbreiding van hun woningbezit buiten de woningmarktregio die als haar kerngebied geldt. Nijkerk valt buiten het kerngebied van de Alliantie en de minister wilde geen ontheffing verlenen.

Het college vindt het ten zeerste gewenst, dat de Alliantie als volwaardig functionerende corporatie in onze gemeente werkzaam blijft en daartoe ontheffing zou moeten krijgen voor het investeren in nieuwe woningen op nieuwe locaties in de gemeente Nijkerk. De minister vindt echter, dat de WSN dat ook heel goed kan.

De Alliantie en WSN beraden zich op hun positie over de nu ontstane situatie. Daarnaast zullen nieuwe afspraken gemaakt moeten worden over de nieuwbouwprojecten die in voorbereiding zijn zoals die op Woonpark Hoevelaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen