Kerk had aangifte moeten doen

Foto:

Voorganger Mattheus van der Steen belooft iedereen die in zijn kerk komt een tweede kans.

Zo krijgen plegers van ontucht en misbruik vrij spel in zijn House of Heroes te Nijkerk. Het verhaal van hun slachtoffers laat zien dat de kerk misstanden onder de mat veegt.

Hier begint journalist Karel Smouter zijn uitgebreide bericht in de Correspondent mee.

De Nijkerker, Michael D. was pleegvader van het slachtoffer en zelfbenoemd profeet van House of Heroes. Sinds haar 15de zou het slachtoffer jarenlang misbruikt en geïntimideerd zijn. Voorganger Mattheus van der Steen zei tegenover het slachtoffer: ,,We zijn een internationale en nationaal bekende gemeente, en als zaken bekend worden, dan blijft dat je gewoon je hele leven achtervolgen. Dat willen we niet! Wij hebben het heel klein proberen te houden. Want wij hebben niet bepaalde zaken gedaan, dat ligt tussen jou en die andere persoon.” Daarnaast voerde hij religieuze argumenten aan voor zijn handelswijze.

bron: De Correspondent

In reactie op dit en andere artikelen plaatste House of Heroes vandaag een verklaring op haar website. Daarin staat: “Als oudstenraad erkennen we dat we in deze situatie duidelijker hadden moeten maken dat het ging om beschuldigingen van seksueel misbruik die begonnen was op minderjarige leeftijd. Wij hadden het initiatief moeten nemen om aangifte te doen. In dit geval heeft het slachtoffer zelf justitie ingelicht.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen