Nieuwe archeologische voorwerpen in Museum Nijkerk

Foto:

Sinds de Nationale Archeologiedagen van medio oktober zijn in Museum Nijkerk nieuwe archeologische aanwinsten te bekijken.

In de vaste expositie ‘Nijkerk, stad vol historie’ op de eerste verdieping van het museum onthulde Michael van Dusschoten een aantal kleinoden die hij zelf met behulp van een metaaldetector heeft gevonden.

In de nieuwe kleine vitrine zijn nu onder andere een prachtige bronzen fibula uit de 8e/9e eeuw en een bronzen zegelring te vinden. Michael van Dusschoten verleent met zijn metaaldetector medewerking aan de officiële opgravingen die de gemeente Nijkerk laat uitvoeren. Op de begane grond is een vitrine ingericht met de belangrijkste vondsten uit het archeologisch onderzoek aan de Callenbachstraat van december 2016 (onder leiding van Synthegra Archeologie). Een belangrijke vondst daarbij is een munt van de bisschop van ’t Sticht uit ± 1230. Nijkerk had in de Middeleeuwen als grensplaats van hertogdom Gelre veel last van de gevechten met de bisschop. Ook dit muntje is gevonden door Michael van Dusschoten. De expositie op de begane grond is tijdelijk en is te zien tot begin januari 2018.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden