Waterschapsbelasting stijgt een beetje

 Stuw Breemade - een van de 300 meetpunten
Stuw Breemade - een van de 300 meetpunten
Foto: Vallei en Veluwe

Een gezin  met een eigen woning gaat in 2018 gemiddeld €3,00 meer betalen (1,2%). Dit ligt iets onder het landelijk gemiddelde van 1,4%.

Het werk van het waterschap Vallei en Veluwe in de nabije toekomst richt zich op inspelen op de klimaatverandering, de noodzaak om grondstoffen opnieuw te gebruiken en op het opwekken van duurzame energie. Dit naast het reguliere beheer en onderhoud. Door naast investeringen scherp op de kosten te letten, blijft de tariefstijging beperkt iets meer dan 1%.

Veilig wonen en werken

Ruim 17 miljoen euro is bestemd voor het op orde houden en brengen van onze dijken. Bij de werkzaamheden worden de wensen van onze partners zoveel mogelijk meegenomen. Hierbij worden de inwoners nauw betrokken.

Kwaliteit van de leefomgeving

In 2018 wordt 34 miljoen geïnvesteerd in de kwaliteit van de leefomgeving in stedelijk en landelijk gebied. Het klimaat verandert. De negatieve gevolgen wil het bestuur zo veel mogelijk voorkomen. Samen met gemeenten starten er klimaatstresstesten en worden knelpunten voortkomend uit extreme regenbuien en hitte aangepakt.

Circulair zijn en energieneutraal

Het zuiveren van het afvalwater voor de 1.1 miljoen inwoners, die onder de regie van Vallei en Veluwe vallen, gaat onverminderd voort. Bij het zuiveren wordt tevens gewerkt aan de verbetering van onze leefomgeving, onder meer door het halen van schaarse grondstoffen uit ons afvalwater. Herbruikbaarheid van materialen wordt gemaximaliseerd. In 2018 wil het bestuur nog meer energie opwekken door grootschalige aanleg van zonnepanelen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen