Protesten bij Christen-Unie partijcongres

Foto:

De FNV en de AOB deelden op de stoep van het Hart van Holland flyers uit.

De AOB: geld voor primair onderwijs eerder beschikbaar

Het regeerakkoord beloofde 430 miljoen voor het verlagen van de werkdruk van onderwijspersoneel, maar het leeuwendeel van dit bedrag komt pas in het schooljaar 2021-2022 beschikbaar. Daarom hebben 15 leden van de CU een motie ingediend, omdat dat geld eerder beschikbaar te krijgen. De AOB probeerde buiten de congresgangers ervan te overtuigen, dat ze voor die motie moeten stemmen.

De FNV: Laat Wajongers niet in de steek

De Christen-Unie en de andere coalitiepartijen beweren dat volgend jaar iedereen erop vooruit gaat. Maar dat is niet het geval, aldus de FNV. “Zeker niet voor mensen met een arbeidsbeperking. Ondanks economische voorspoed en een ruime Rijksbegroting gaan alle Wajongers er per 1 januari 2018 in totaal zo’n 7% op achteruit. De PvdA en andere oppositiepartijen hebben eerder een motie ingediend om de korting terug te draaien. Christen-Unie heeft tegen die moties gestemd. Daarom voerde de FNV actie om zo het congres te bewegen de strafkorting op te heffen.

Verbetering asielbeleid

CUleden hebben een motie ingediend om het asielbeleid te verbeteren. Hiervoor stonden geen actievoerders buiten om congresgangers te beïnvloeden

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden