Kinderzwerfboek Regio Nijkerk is stichting geworden

Foto:

Het projectteam Kinderzwerfboek Regio Nijkerk draait al zo’n twee jaar in Nijkerk en de regio eromheen, maar was nog altijd geen officieel rechtsorgaan.

Door de hulp van notaris Rik van der Weij van notariskantoor VBC notarissen komt daar nu verandering in. Van der Weij heeft belangeloos de statuten opgesteld en heeft op donderdag 23 november officieel de akte voor de oprichting van Stichting Kinderzwerfboek Regio Nijkerk gepasseerd.

Voor de mensen achter het kinderzwerfboekenproject is de oprichting van de stichting een mooie nieuwe stap. Trudy Doornhof: “Voor het realiseren van de zwerfboekstations en voor het op peil houden van de boekenvoorraad in de huisjes, zoeken we voortdurend sponsors. Het is richting onze sponsors fijn als we nu een officiële instantie zijn.” “Rik van der Weij heeft ons hier heel goed mee geholpen,” vinden ook Susan Bokkers en Merit Roodbeen, mede-bestuursleden van de stichting.

De kersverse stichting zal, samen met het Corlaer College, meteen aan de slag kunnen voor een nieuwe serie zwerfboekstations. Heimen Stoffels is sinds enkele maanden betrokken bij Kinderzwerfboek Regio Nijkerk. Hij vertelt: “We zijn ontzettend blij dat het Corlaer College opnieuw mogelijkheden zag om de mobiele huisjes voor ons te maken. Voor de leerlingen is het een mooi leerproject, voor ons is het gaaf dat de stations zoveel mogelijk dezelfde uitstraling krijgen, waardoor ze steeds herkenbaarder worden voor de mensen.” “Je gaat de stations op steeds meer plekken tegenkomen!” vult Ilse Heinen aan. Heinen heeft zich al vanaf het eerste uur ingezet om door middel van zwerfboekstations het lezen voor kinderen in de regio te bevorderen.

Naar verwachting zullen de eerste huisjes van de nieuwe serie begin 2018 opgeleverd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen