Flevo dames nemen revanche

mrt 05 2023, 22:13 Nieuws
2022 10 23 flevo d1 charlotte van hamersveld 041
Na de vorige wedstrijd tegen de IJsselmeeuwen te hebben verloren, maakten de Flevo dames zich vol goede moed op voor een nieuwe pot.
De spanning voor de wedstrijd was duidelijk voelbaar bij de dames. Ook al, omdat ze twee belangrijke schakels moesten missse, Melissa van der Horst en Jette Bokkers. Gelukkig kwam er hulp van de jeugdspeelsters Nora Doornhof en Lara van de Vliert. Bovendien was er een belangrijke primeur. De nieuwste aanwinst van de Flevo dames, Eva Schoon, mocht haar thuisdebuut maken.
De dames startten de wedstrijd met volledige focus. De wil om te winnen was groter dan ooit. Het werd meteen duidelijk dat beide teams flink aan elkaar gewaagd waren. Het lukte in eerste instantie beide niet een aanval gunstig te voltooien. De Flevo dames bleven hun eigen spel sterk spelen en waren zuinig op de bal. Doordat de tegenstander het zogenoemde ‘zone’ speelde, kreeg Miranda van de Vliert de kans om in te zwemmen. Charlotte van Hamersveld gaf een goede pass w, waarna Van de Vliert de bal over de keepster kon lobben. In de eerste periode vonden er ook nog twee uitsluitingen aan de kant van de Flevo dames plaats. De tegenstander zag geen kans daar gebruik van te maken.
Met een lichte voorsprong gingen de dames de tweede periode in. Margrita Bolink, speelster en coach, was tevreden over het spel. De boodschap was dan ook om zo door te gaan. Echter, mochten er wel meer in start acties worden gemaakt. De periode begon sterk voor de Flevo dames. Van Hamersveld kon vrij door zwemmen. Vera Molan - sterk spelend op de midvoorpositie - plaatste de bal perfect op Van Hamersveld. Het tweede doelpunt voor de Flevo dames was een feit. Door het ijzersterke keeperswerk van Nora Doornhof bleef het doelpuntensaldo voor de tegenstanders op nul.
De Flevo dames leken net iets sterker in de wedstrijd dan de tegenstander. Desondanks wist de IJsselmeeuwen aan het eind van de derde periode een doelpunt te maken. Dat bracht de spanning weer in de wedstrijd. Er was immers maar één doelpunt verschil.
In de vierde periode was het zaak dat de Flevo dames de wedstrijd mooi af zouden sluiten. Ondanks de twee uitsluitingen aan de kant van de Flevo dames, wisten de tegenstanders het net niet te vinden. Flevo scoorde ook niet meer en won keurig met de wedstrijd afsloten met 2-1.
De Flevo dames waren euforisch over de winst. De kans op het kampioenschap blijft.
bijdrage van Charlotte van Hamersveld

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden.
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]