Jan van Norden schenkt schilderij “De sluis van Nijkerk” aan Het Sluishuys

02 okt 2024, 21:22 Nieuws
2024 10 02 e sluis van nijkerk 1

Ongeveer 80 jaar geleden heeft kunstschilder H. Boon (uit Nijkerk) het schilderij “De sluis van Nijkerk” persoonlijk overhandigd aan de Fam. van Norden uit Voorthuizen.

Sindsdien heeft het schilderij op een prominente plaats in het huis van de familie gehangen.
Jan van Norden: “Ik heb het schilderij lang geleden geërfd van mijn ouders en heb het altijd gekoesterd. Helaas heb ik er inmiddels geen passende plaats meer voor en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe bestemming voor dit kunstwerk. Tijdens een fietstocht met tussenstop bij de sluis zag ik Restaurant “Het Sluishuys”. Dat leek mij een hele mooie plek voor dit schilderij en ik heb spontaan contact gezocht met uitbater Erik Hendriksen. Hij was net zo enthousiast over dit idee als ik en nu hangt “De sluis van Nijkerk” prominent in de hal van het restaurant, zodat iedereen ervan kan genieten”.

Meer goed nieuws voor het Sluishuys

Voor het vierde jaar op rij heeft Restaurant Het Sluishuys aan de Arkersluisweg 31 een felbegeerde plek weten te bemachtigen in de Michelin Gids 2024. Dit knusse fine dining-restaurant, onder leiding van chef-kok en ondernemer Erik Hendriksen, blijft indruk maken met zijn verfijnde gerechten en oog voor detail. De vermelding in de Michelin Gids is voor menig restaurant een hoogtepunt, en voor Het Sluishuys is het wederom een erkenning van hun constante kwaliteit en culinaire vakmanschap.

Michelin prijst het restaurant om de klassieke gerechten met moderne finesse, waarin de hand van de meester duidelijk zichtbaar is. "Met de handgesneden steak tartaar opgewerkt met een fijn zuurtje, ui, kappertjes en gestolde eidooier," zo begint de lovende recensie van Michelin.

Maar het gaat niet alleen om vlees- en visgerechten. Michelin benadrukt dat vegetariërs hier eveneens goed bediend worden. Chef Hendriksen, die zijn menu regelmatig aanpast aan de seizoenen en de beschikbaarheid van lokale producten, toont zijn veelzijdigheid door ook voor hen verfijnde en smaakvolle gerechten te creëren.

Erik Hendriksen: "We zijn ontzettend blij dat onze passie, kwaliteit en creativiteit opnieuw worden erkend," zegt Hendriksen in een reactie. "Elk jaar is het een eer om weer onderdeel te zijn van de Michelin Gids. Dit inspireert ons om met nog meer passie te blijven koken en onze gasten telkens opnieuw te verrassen."