Leergeld Nijkerk met 2 touringcars naar de Efteling

18 aug , 22:31 Nieuws
2024 08 18 1 efteling 2024
Vrijwilligers van Leergeld Nijkerk zijn vorige week met zo’n 80 cliënten van de stichting naar de Efteling geweest.
De Efteling schenkt vijf jaar lang gratis entreetickets aan alle leergeldstichtingen in Nederland om uit te delen aan hun cliënten. Ook gezinnen die door Leergeld Nijkerk worden ondersteund komen voor een ticket in aanmerking. In oktober volgt een tweede dag uit naar het attrractiepark in Kaatsheuvel en volgend jaar opnieuw.

Donaties voor vervoer en lunchpakket

Omdat veel gezinnen in het bestand van Leergeld Nijkerk geen auto hebben is besloten om met touringcars naar de Efteling te rijden. Door middel van een donatie van serviceclub Inner Wheel Nijkerk en de medewerking van Midland Tours is het busvervoer mogelijk gemaakt. Andere donaties zorgden ervoor dat iedereen een Efteling-giftcard kreeg en Supermarkt Jumbo en Mango zorgden voor iets lekkers voor onderweg. Alle gezinnen hebben een fantastische dag gehad. Sommige kinderen waren nog nooit in een attractiepark geweest en een van de ouders gaf aan dat ze “de tijd van hun leven hadden gehad en voor het eerst een keer wat lekkers konden eten in een park”.

Gezinnen met geldzorgen

Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Leergeld Nijkerk maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met financiële zorgen mee kunnen doen met de rest van hun leeftijdsgenoten. Ouders kunnen via leergeldnijkerk.nl een aanvraag doen als zij hulp nodig hebben op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Als een gezin nog niet bekend is bij Leergeld wordt altijd eerst een huisbezoek ingepland voor uitleg, informatie en een inkomenscheck. De intakes worden gedaan door een groep vrijwilligers die intern opgeleid zijn. Het motto van Leergeld is: ‘alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen! Stichting Leergeld Nijkerk is sinds 2017 actief in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Meer dan 300 gezinnen staan ingeschreven en de stichting helpt met het verstrekken van laptops, tweedehands fietsen, verjaardagsboxen en zaken als het betalen van de contributie van sport, muziek- of dansles. Leergeld Nijkerk werkt samen met Jeugdfonds Sport en Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Meer informatie via leergeldnijkerk.nl.