Pizzakoningin Manon van Essen (geboren in Nijkerk) stopt als hoofd van Magioni.
Ze gaat verder als investeerder in voedselstartups.
Het pizzabodemavontuur van Manon van Essen zit erop. Na ruim vijf jaar stopt ze als hoofd van Magioni, schrijft ze op Instagram. Van Essen richt zich verder op haar werk als investeerder bij het fonds Foodture Rebels .
Eerst maakte en verkocht ze de groentepizza’s zelf en stond ze in een pizzeria, maar ze realiseerde zich al snel dat dat niet schaalbaar was. In 2016 lukte het haar om Ahold te overtuigen. Ze mocht haar pizzabodems in twintig Albert Heijn-winkels in de schappen leggen als proef. De proef bij Albert Heijn werd een succes. “Magioni werd een hype nadat RTL Boulevard aandacht aan ons besteedde. Daar hebben we veel aan gehad”, zei Van Essen. “De productie steeg naar ongeveer duizend pizza’s per dag.” Inmiddels maakt Magioni ongeveer 20.000 groentepizza’s per dag.