TaalhuisExpress afgesloten met uitje naar museum Nijkerk

jul 18 2023, 00:27 Nieuws
2023 07 17 taalhuis
Woensdag 5 juli was de laatste les van de TaalhuisExpress van dit seizoen.
De laatste bijeenkomst voor de zomervakantie was een uitje naar museum Nijkerk. Ouders, vrijwilligers en kinderen kregen (op hun eigen niveau) een rondleiding door medewerkers van het museum. Door het slechte weer (storm Poly) was de opkomst wat kleiner dan verwacht maar het was toch erg leuk.
Na de vakantie gaan de Voorlees- en de TaalhuisExpress weer verder. Wilt u aan dit leuke project meewerken? Dat kan, want zowel de VoorleesExpress als de TaalhuisExpress kunnen nog vrijwilligers gebruiken. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected].

Taalhuis

De TaalhuisExpress is een taalactiviteit die volgt op de VoorleesExpress. Beide voorzieningen zijn voor kinderen met een taalachterstand.
De VoorleesExpress is een voorziening waarbij kinderen door een vrijwilliger thuis gedurende 20 weken worden voorgelezen. Als vervolg is er de TaalhuisExpress. Dan komen kinderen met een ouder naar de bibliotheek en worden daar in groepjes voorgelezen. Er wordt vooral gewerkt aan het praten, het vergroten van de woordenschat en het leren lezen. De ouders kunnen intussen praten met vrijwilligers over onderwerpen, die in hun leven of in onze maatschappij spelen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden.
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]