U kunt meepraten over de toekomst van het Randmerengebied

21 aug , 16:35 Nieuws
2024 08 21 randmeren visie 04
Daarvoor moet u wel naar de tentoonstelling op het parkeerterrein bij het oude gemeentehuis (Kolkstraat 27).
De tentoonstelling is onderdeel van een anderhalf jaar durend participatieproject over de toekomstvisie voor het Randmerengebied.
Tijdens het project Toekomstvisie Randmeren onderzoeken bewoners, bezoekers en ondernemers wat er allemaal mogelijk is in het gebied.
De vorige fase van het project stond in het teken van ideeën verzamelen. Zowel online als tijdens 7 interactieve Randmeren Sessies zijn er door inwoners en bezoekers de meest uiteenlopende ideeën aangedragen, 342 in totaal. Daaruit zijn 10 'hoofdthema's' gedestilleerd die dromen zijn genoemd en waarvan 10 artistieke vertalingen zijn gemaakt. Die zijn te zien in deze reizende tentoonstelling.
Overigens is Nijkerk de laatste van de in totaal zeven plekken, waar de tentoonstelling heeft gestaan.

Meedenken

Met de tentoonstelling vragen we inwoners en bezoekers om ons te laten weten wat zij het belangrijkst vinden voor de toekomst van het gebied. Dat kan heel gemakkelijk door de QR-code te scannen die op ieder paneel te vinden is.
Het meedenken kan tot 9 september en kan ook online via de website. Dus zonder de tentoonstelling te bezoeken.
De antwoorden vormen de basis voor de Toekomstvisie en agenda van initiatieven die tijdens een jubileumcongres op 6 december a.s. worden gepresenteerd.

Opening

Rita Braam (directeur Gastvrije Randmeren) leidde een aantal betrokken partijen rond de 10 panelen. De gemeente was daar overigens niet bij.
Vertegenwoordigers van de Scouting, Hiswa Recron, het Watersportverbond en de Zuidwal. Namense de Zuidwal liet Paul Verhoog zich ontvallen, dat het gebied nu al door een ringetje te is halen: "Onvoorstelbaar wat er de afgelopen 10 jaar is gebeurd."

Meningen

Marc de Nies van het Watersportverbond: “Het mag breder bekend worden dat de Randmeren nu al één van de mooiste gebieden in Nederland is voor de watersportrecreatie. Droom van de watersporters is dat over 10 jaar de waterplantenoverlast onder controle is gebracht, zonder dat daarbij de natuur wordt aangetast.”
Voor Nijkerk en omgeving zijn die wensen heel duidelijk. Paul Verhoog, voorzitter van zeil- en motorbootvereniging 'De Zuidwal': “Naast wedstrijden kunnen varen is het voor leden van onze vereniging een wens om op korte afstand van de haven te kunnen aanleggen. Die mogelijkheid is er nu niet.”
Datzelfde geldt voor de Waterscouting Kiliaen van Rensselaer 2. Joost Idzerda “Ook de scouting mist een aanlegplek in de buurt waar ruimte is voor de scouts om even een balletje te trappen.”