Van Cultuurakkoord naar concreet Cultuurbeleid: Cultuuraanbieders in gesprek

jun 14 , 12:06 Nieuws
2024 06 12 cultuurbeleid 04
De Bibliotheek van Nijkerk vormde gisterenavond het decor voor een constructieve bijeenkomst over het nieuwe cultuurbeleid voor Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen.
Tijdens een inspirerende bijeenkomst gingen cultuurpartijen en inwoners met elkaar in gesprek over de toekomst van onze culturele sector en het beleid voor de komende 8 jaar. Eerder deze week vond een vergelijkbare bijeenkomst plaats in de Bibliotheek van Hoevelaken.
2024 06 12 cultuurbeleid 05
De aanwezigen bogen zich in workshops over diverse thema's, zoals het vergroten van de veerkracht van de sector, het bevorderen van inclusief cultuuraanbod en het stimuleren van onderlinge samenwerking. De enthousiaste discussies en waardevolle ideeën die hieruit voortkwamen, vormen een belangrijke basis voor het nieuwe cultuurbeleid.
2024 06 12 cultuurbeleid 03
"We zijn blij met de grote opkomst en de betrokkenheid van alle aanwezigen", aldus Stefan Staartjes, beleidsadviseur cultuur & sportstimulering van de Gemeente Nijkerk, "De input van deze avond helpt ons om een cultuurbeleid te maken dat écht aansluit bij de wensen en behoeften van alle cultuurpartijen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen."
Dat cultuurbeleid moet eind 2024 door de gemeenteraad goedgekeurd worden en gaat dan in de loop van 2025 in werking. Overigens was de belangstelling vanuit de inwoners gering. We zagen slechts één geïnteresseerde bewoner meepraten.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]