Ziekenhuis St Jansdal rond met alle zorgverzekeraars

mrt 09 2023, 15:21 Nieuws
2023 03 09 st jansdal en zorgverzekeraars rond voor 2023
HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal heeft met alle zorgverzekeraars e en contract voor het jaar 2023, inclusief de budgetpolissen .
Dit betekent dat patiënten van St Jansdal zeker zijn dat de zorg door hun verzekeraar wordt vergoed.

Lang geduurd

Martine Hoekstra, manager Financiën en Inkoop: “De onderhandelingen met zorgverzekeraars hebben dit jaar extreem lang geduurd. Dit kwam onder andere door alle onzekerheden rondom landelijke prijsstijgingen. Daarnaast speelt de druk vanuit het integraal zorgakkoord om minder zorg te gaan leveren. We zijn blij voor onze patiënten dat we uiteindelijk afspraken hebben kunnen maken met alle zorgverzekeraars.”

Geen zorg over vergoeding

Voor het St Jansdal zijn de afspraken met zorgverzekeraars belangrijk om blijvend goede zorg te garanderen en voor de financiële afwikkeling. Door de contracten kan het ziekenhuis de rekeningen rechtstreeks bij de verzekeraar declareren. Bovendien heeft een contract als voordeel dat patiënten zich geen zorgen hoeven te maken over de vergoeding van een behandeling. Wel moeten zij rekening houden met het wettelijke eigen risico.
Het ziekenhuis kan niet inzien voor welke aanvullende zorg patiënten verzekerd zijn. Om niet voor verrassingen te komen staan, adviseert het ziekenhuis vooraf bij de eigen verzekeraar te informeren over behandelingen die buiten het basispakket vallen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden.
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]