NG Panama wint Hutspot zaalvoetbaltoernooi

Foto:

NG Panama, niet te verwarren met ZZ Panama, won in Sporthal Watergoor vrijdag het jaarlijkse Hutspot zaalvoetbaltoernooi.

Waar grootmachten als Raja Niekarkspor en Friendchester hun favorietenrol niet konden waarmaken, bleek NG Panama na een spannende middag zaalvoetbal de beste, ongeslagen en zelfs zonder tegendoelpunten. Dus hing organisator Jan Lovink, die zelf het mooiste doelpunt van de dag maakte, na zes wedstrijden de medailles om de nekken van de spelers van NG Panama.

Concurrent

Het was tot en met de allerlaatste wedstrijd bloedstollend spannend wie er met de toernooiwinst vandoor zou gaan. NG Panama had na overwinningen op Polderboys, Raja Niekarkspor en een eclatante zege op ZZ Panama een overwinning nodig in het eigen laatste duel, maar kon zelf geen beslissing forceren (0-0).

NG Panama moest toen nagelbijtend afwachten wat concurrent Friendchester zou doen. Bij een overwinning op Raja Niekarkspoor in het slotduel zou die ploeg er met titel vandoor gaan. Maar Raja versloeg Friendchester en daarmee won NG Panama het toernooi.

Keeper in de hoofdrol

De formidabel keepende Henry Timmer kon z’n geluk niet op toen hij de medailles in ontvangst mocht nemen: “Mooier kan niet!”, glunderde hij van trots, net als de medaille om z’n nek. “Geen doelpunt tegen, een penalty gepakt én het toernooi gewonnen. Fantastisch!”

Briljante vrije trap

Ook topscorer Patrick Boor was euforisch: “Wat een team, wat een team!” Om vervolgens de loftrompet te steken over z’n doelman: “Timmer was briljant! Hij pakte echt alles.”

Briljant was ook zijn winnende doelpunt tegen Raja in de laatste minuut; een vrije trap die sterk deed denken aan de 2-2 van Oranje tegen Argentinië. Een laboratoriumdoelpunt, al was hier niet op getraind: “Alle credits mogen naar Martijn Veenstra die zag en deed wat niemand verwachtte. Dit was voor ons hét moment van het toernooi, want toen voelden we dat we het toernooi konden winnen.”

Op de foto v.l.n.r.: Ralf Smink, Martijn Veenstra, Patrick Boor, Mark Kloostra, Bart van Steeg, Henry Timmer en John van de Pol

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen