Ritn Ditn maakt Veensche Boys clublied

Foto:

Afgelopen donderdagmiddag 28 december was het een drukte van belang in de kantine van Veensche Boys, Dat kwam door de opnames van het eerste clublied.

De tekst van het lied is geschreven door Wouter Bakker. Een “echte” Veender, die zijn roots heeft bij de vereniging. Generaties voor hem zijn gelijk vanaf het prille begin van Veensche Boys in 1936, lid geweest van de club. Bakker zelf is van de 3e generatie. De “Boysman”in hart en nieren speelt zelf nog regelmatig een partijtje mee in één van de lagere elftallen.

Een aantal maanden geleden kwam clubleden Henk Berculo met zijn vrouw Saskia met de vraag bij hem,of hij de tekst van een clublied lied zou willen schrijven. dat deed hij in Veensch dialect. Het geeft de roots van Veensche Boys en de sfeer binnen de vereniging heel treffend weer. Bovendien zingt het nog eens lekker mee.

Bakker regelde de leden van zijn band “Ritn Ditn” om het lied te komen inspelen. Henk en Saskia Berculo zorgden voor sponsors om de opnames te kunnen bekostigen en mensen van de club om mee te willen zingen. “Want”, zo zei Wouter Bakker gelijk volgens Henk Berculo, ”we motten d’r geliek een CD van de club van maken”.

Via de contacten van Bakker kwam voor het opnemen ex Normaalgitaris Jan Wilm Tolkamp naar de oude kantine van de club. Het resultaat wordt een professionele CD-single die binnenkort te koop is in het clubhuis en waarvan de opbrengst volledig voor de club zal zijn.

Het plan werd nog verder uitgediept en er werd besloten om de oom van Wouter Bakker te benaderen om samen met hem de leadzang voor zijn rekening te nemen. Oom Dick Bakker zingt al jaren bij het Zeemanskoor “Nijkerks Welvaren” en is ook een clubman bij uitstek.

Verder speelde er tijdens de opnames nog een lid van de jeugd van Veensche Boys mee met Ritn Ditn op de gitaar. De achtergrondkoortjes zijn voor rekening genomen door een vijftal jeugdleden, een vijftal spelende leden (waaronder de aanvoerders van het eerste en tweede elftal, Bas van de Grootevheen en Friso Doornhof) en een vijftal niet spelende leden (waaronder voorzitter Dick Schouten en ere-lid Jaap Kuyt).

Waarschijnlijk eind maart 2018 zal het eindresultaat te horen zijn op het sportcomplex aan de Westerveenstraat. Het lied zal daarna tot in lengte van jaren meegezongen kunnen worden in de rust en na afloop van de thuiswedstrijd van het eerste elftal, of “hangend in de balken” van het nieuwe clubhuis na een behaald kampioenschap.

bijdrage van Henk Berculo (tekst) en Ely Hackmann (video)

'

Reacties

article
101307
Afgelopen donderdagmiddag 28 december was het een drukte van belang in de kantine van Veensche
https://nijkerk.nieuws.nl/nijkerkerveen/101307/ritn-ditn-maakt-veensche-boys-clublied/
2017-12-29T00:07:47+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/12/28235755/2017-12-28-ritn-ditn.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nijkerkerveen