Pastorie wordt ontmoetingsplek

Foto:

Voor de Nederlandse Hervormde Gemeente Nijkerkerveen stond het al een tijdje vast: een kolossale pastorie is niet meer van deze tijd.  Amaris Zorggroep  wil graag zorg heel dicht bij de mensen zorg aan huis bieden. Daarom tekenden ze vandaag een intentieverklaring.De Hervormde Gemeente verhuurt het pand aan Amaris Zorggroep en dominee Van der Sluijs zal tegen het einde van dit jaar verhuizen naar een woning rechts van de kerk, want vanaf 1 januari 2015 zal de zorgverlening vanuit de pastorie beginnen. De komende maanden gaat Amaris Arkemheen uitzoeken, hoe dat het beste gedaan kan worden.

Amaris Arkemheen is een protestants-christelijke aanbieder van huisvesting, (thuis)zorg en dienstverlening aan ouderen, voorlichting en preventie en de organisatie en coördinatie van vrijwilligersactiviteiten. Amaris Arkemheen verleent deze diensten aan de gehele gemeenschap van Nijkerk en omgeving, ongeacht levensbeschouwing. 
Tijdens een presentatie eerder deze week dreigde nog een misverstand over bewoning door ouderen van de pastorie. Dat is niet de bedoeling. Er gaan dus geen ouderen wonen, want de bedoeling is dat mensen zo lang mogelijk thuis wonen.  Wel kom er mogelijk een simpele logeermogelijkheid voor acute opvang. Amaris Arkemheen wil samen met de UVV en Sigma mantelzorg en vrijwilligerswerk voor ouderen in Nijkerkerveen versterken.  In januari 2015 zal duidelijk zijn hoe een en ander in het vat gegoten is.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen