Geen seniorenwoningen Filippo-terrein?

Foto: nijkerke.nieuws.nl

De bouw van circa dertig seniorenwoningen op het voormalige Filippo-terrein op de Jacob de Boerweg staat op wankelen.

Er is sprake van groot verzet van een beperkt aantal omwonenden, zo meldt Bertus van Essen van de woningbouwcorporatie De Goede Woning. De Raad van Toezicht van de corporatie beslist donderdag 16 maart of de stekker eruit wordt getrokken.

‘Het ziet er niet rooskleurig uit’, aldus Van Essen. ‘In principe zijn we uitgepraat. En dat betekent een forse tegenvaller voor de senioren in Nijkerkerveen die op zoek zijn naar een woning. Er zijn diverse scenario’s voorgelegd aan de omwonenden, maar zij blijven zich verzetten. We zijn aan het einde van onze mogelijkheden.’ Een juridische procedure afwachten zoals bij de Raad van State, acht Van Essen niet verstandig vanwege de overname van de woningcorporatie op termijn.

Het geld dat overblijft bij de overname had De Goede Woning willen steken in woningbouw voor de ouderen in Nijkerkerveen, maar dat wordt nu mogelijk anders besteed, zoals in een eventueel energieproject om bestaande huurwoningen te isoleren. Wethouder Van Loozen heeft haar lof uitgesproken aan de Goede Woning dat alles is geprobeerd om op het Filippo-terrein woningbouw gerealiseerd te zien. De gemeente en de woningcorporatie stonden wat dat betreft op één lijn. ‘Het is jammer dat het niet is gelukt om tot overeenstemming te komen met de omwonenden’, aldus Van Loozen.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties