CDA voor renovatie stadhuis

Foto: rechtenvrij

Met wat mitsen een maarren werden de plannen voor een Aantrekkelijk Nijkerk donderdag door de raad aangenomen.

Het CDA stemde als enige tegen en legt in een persbericht uit waarom.

Fractievoorzitter Joop Van Ruler: “Hoewel wij absoluut voor een verdere ontwikkeling van de binnenstad zijn, blijft ons belangrijkste bezwaar tegen deze plannen toch de nieuwbouw van het Huis van de Stad. Daarnaast wordt financiële dekking gezocht in de begrotingsoverschotten die pas over een aantal jaren worden verwacht. Zo wordt een claim gelegd op een onzekere toekomst.” Overigens is al eerder naast de beschikbare € 400.000 nog eens ruim € 500.000 per jaar in de begroting opgenomen om het Huis van de Stad mogelijk te maken. Het CDA heeft daar eerder tegen geageerd.

Het CDA is tegen de bouw van een volledig nieuw Huis van de Stad. Het CDA pleit opnieuw voor renovatie van het huidige stadhuis. Van Ruler: “Wij vinden het niet duurzaam om een gebouw dat deels pas 22 jaar oud is nu al compleet te vernietigen, om 100 meter verderop een nieuw stadhuis te bouwen. Het huidige gebouw is tegen veel lagere kosten goed aan de huidige eisen aan te passen, zoals het flexibele werken Verder kan de geplande parkeergarage vervallen, want het plein bij de Havenkom hoeft niet in zijn geheel een autovrije verblijfsruimte te worden, maar kan deels ook voor parkeren worden ingezet. Kortom, renovatie van het huidige pand heeft nadrukkelijk onze voorkeur.”

Verder spreekt het CDA de hoop en verwachting uit dat het overleg tussen het Platform, ondernemers over het parkeren en het overleg met ABZ Diervoeding het voor alle partijen gewenste resultaat oplevert. Van Ruler: “Wij zullen het met belangstelling blijven volgen en zien de uitkomsten met vertrouwen tegemoet “

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden