Beroerde eerste helft nekt Telstar/Dé Registermakelaar

De gifbeker moest helemaal leeg, die eerste vijfentwintig minuten. Een ruststand van 6-15 zei dan ook alles.

Nadat een geheel vak werd gewisseld en de scherpte bij MIA eraf was, werd de schade nog enigszins beperkt en naar een eindstand van 19-28 toegewerkt.

Gemiste doorloopballen, korte kansen die geen korf raakte en schoten die niet als dusdanig konden worden aangemerkt. Het was droevig. Met name één vak zakte door de ondergrens heen en wist amper de korf te vinden. Een rendement van 3 uit 42 is alles zeggend. MIA was daarentegen wel scherp, schoot een hoog rendement en kon vrijelijk korfballen. Het leverde een ruststand van 6-15 op.
Na rust waren de eerste twee treffers voor de bezoekers en coach Van der Klis was genoodzaakt om in te grijpen. Het gehele vak dat maar niet tot scoren kwam, werd gewisseld en dit sorteerde zijn effect. Verdedigend stond het stabieler, aanvallend werd de korf weer gevonden. Ook het andere vak had zich inmiddels aan de malaise onttrokken en de weg naar boven ingezet. De scherpte bij MIA was er in de tweede helft af en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in het laatste gedeelte. Eindstand 19-28.
Komend weekeind staat de confrontatie met hekkensluiter TOP op het programma. De ploeg staat stijf onderaan met 0 punten en de ontmoeting tussen beide ploegen lijkt dus op een gunstig moment te komen voor de Hoevelakers. Aanvang 19:40 uur in Sporthal De Slag. Erná speelt S2 tegen KVZ 2.