Deroue naar P11 Spaans Open

Foto:

NAVARRA – Scott Deroue heeft in zijn debuutrace in het Spaans Open beslag weten te leggen  op Positie 11. 

Via een bliksemstart vanaf P16 belandde  de 17 jarige coureur uit Nijkerkerveen op P8 maar na een foutje in de beginfase raakte Deroue de aansluiting kwijt en reed daarna op P11 eenzaam naar de finish. 
Teammanager Janssen : “Toch zijn we als team tevreden. Er zijn er niet zoveel die tijdens hun debuut in het Spaans Open als 11e eindigen . Deroue heeft een goed weekend achter de rug.  Zijn start was prima maar het niveau van dit kampioenschap is zo hoog dat niemand zich ook maar één fout kan permitteren. Scott maakte in het begin zo’n foutje en was de aansluiting direct kwijt. Ik neem het hem niet kwalijk.  In de Red Bull kun je  fouten herstellen. Op dit niveau niet. Hij heeft hier veel ervaring opgedaan en ook dat was een reden dat we hem hier van start hebben laten gaan “.
Deroue: “ Het was misschien wel mijn beste start ooit. Ik kon erna echter niet direct aan mijn tijden komen vandaar dat ik de aansluiting miste. Aan mijn RW Kalex KTM lag het in elk geval niet. Die loopt perfect in verhouding tot de machines van de  andere satellietteams. Het was een mooie ervaring en als team hebben we er veel van opgestoken. Ik ga  me nu voorbereiden op de Red Bull races in Aragon volgend weekend”.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen