Telstar niet thuis tegen Sporting Trigon

In een van beide kanten slechte wedstrijd is Telstar er niet in geslaagd haar derde winstpartij in de Overgangsklasse te boeken. Tot tien minuten voor tijd was de stand gelijk (10-10), maar de thuisploeg gaf gas en wist de punten in Leiden te houden: eindstand 15-11.

Lag het aan het gebrek aan regen? Waaide de wind niet hard genoeg? Scheen de zon té fel? Was het gemis van thuispubliek dusdanig groot dat we niet ‘konden’ winnen? Niks van dat alles was waar. Telstar speelde mat en grossierde in het maken van fouten. Van beide kanten werd een bedroefend slechte wedstrijd neergezet, waarbij Sporting Trigon uiteindelijk het effectiefst omging met de gegeven kansen.
Nadat Telstar S2 het goede voorbeeld had gegeven met een klinkende 15-19 overwinning, mocht Telsar S1 aantreden. Enkele supporters waren meegereisd, waarvoor dank, en kregen een zwakke eerste helft voorgespiegeld. Telstar wist snel op een 2-0 voorsprong te komen, waarna de doelpuntenproductie stokte. De Leidenaren profiteerden en liepen uit naar een 5-2 voorsprong. Op slag van rust werd de 5-3 op het fictieve scorebord gezet en hadden beide ploegen een strafworp gemist.
In de rust werd benadrukt dat twee punten verschil prima weg te werken is, wanneer er degelijk(er) werd verdedigd, geleerd van eerdere overtredingen en herhaalde fouten en het vizier werd aangescherpt. In eerste instantie rendeerde dit na rust; Telstar kwam dichterbij en maakte gelijk (7-7). Beide ploegen scoorden om en om tot 10-10, waarna de slotfase aanbrak.
De rustbespreking was klaarblijkelijk vergeten, want bovengenoemde verbeterpunten werden helaas niet doorgevoerd in het spel. De Hoevelakers bleven dezelfde fouten maken, spitsen werden niet bereikt en vrije ballen werden cadeau gedaan. Uiteindelijk profiteerden de Leidenaren van het foutenfestijn en bleken effectiever om te gaan met de geboden kansen. Eindstand 15-11.
Telstar staat nu vierde met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden. Aankomende zaterdag wacht ODIK uit Barneveld, waarbij kan worden gesproken van een heuse derby in de overgangsklasse D. De Barnevelders staan momenteel vijfde met twee wedstrijdpunten, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd begint om 15:30 uur.