Moeizame zege Veensche Boys op SKV

Veensche Boys heeft haar derde competitiewedstrijd weliswaar gewonnen van SKV uit Wageningen (1-2), maar eenvoudig was het niet. Anders dan tegen de andere tegenstanders, wisten de Boys moeizaam de tegenstander te vloeren. De goals namens Veensche Boys werden gescoord door Willem Olde Meule en Robin van den Brom, terwijl Fabian Kizito uit Oeganda zijn debuut beleefde. 

Veensche Boys had het voor het eerst in de competitie echt moeilijk. Waar Hierden met 4-0 aan de kant was gezet en Lunteren voetballes kreeg met 6-0, dacht Veensche Boys het klusje wel even te klaren bij de ploeg uit Wageningen. Het ging echter iets te traag en te hooghartig in de eerste helft. Het lukte eigenlijk, op een vrije schop van Jan Struijk na, niet om gevaarlijk te worden. 
SKV daarentegen had in de openingsfase wel meteen een grote kans. Het was Gilmar Correia die een vrije schotkans naast het doel van Veensche Boys verwerkte. SKV was overigens niet de bovenliggende partij, maar Veensche Boys deed te weinig met haar vele balbezit. Het leek lange tijd een status quo op het veld. Er gebeurde niet zo veel, totdat aan het einde van de wedstrijd Veensche Boys slecht uitverdedigde. Doelman Van de Grootevheen wilde Jos Bouw de bal toespelen, maar die bal werd onderschept door een speler van SKV, Tijmen van Oostenbrugge, die de bal keurig in het doelnet van Veensche Boys deponeerde. 
Na rust ging Veensche Boys sterker en drukkender van start. De ploeg van trainer Willem van ’t Westeinde ging gas geven, maar het stuitte op de stugge verdediging van SKV. Daarna na zeven minuten spelen gaf Dwight Eind een voorzet naar voren.  De scherp ingedraaide bal bereikte het hoofd van Willem Olde Meule die fraai inschoot van een afstand van vijf meter. Toen de zieke Bas van de Grootevheen en debutant Fabian Kizito mochten invallen, kwam SKV er niet meer aan te pas. Jan Struijk onderschepte een bal van de tegenstander, sneed het zestienmetergebied in, hij omspeelde de keeper en gelukkig was hij niet eerzuchtig, want hij gaf de bal  aan Robin van den Brom die eenvoudig de winnende treffer erin schoot. Daarna was het ook nog Kizito die het helemaal had kunnen afmaken, maar geschrokken van zijn vele kansen wist hij de bal niet te verzilveren.  
Bijdrage van Kees van den Heuvel 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen