Spartazege over Rapid pas tegen het einde zeker

Foto:

Voor de korfballers komt het einde van het zaalseizoen in zicht.

Terwijl de titelrace nog in volle gang is, staat er voor Sparta niet veel meer op het spel. Na drie verloren wedstrijden op rij is de ploeg er echter op gebrand om de competitie positief te eindigen, met als eerste prooi: Rapid uit Haarlem. De ploeg uit Haarlem staat na een goede reeks wedstrijden net boven de degradatiestreep en heeft nog één overwinning nodig om zich definitief veilig te spelen.

Het vorige treffen tussen de twee teams eindigde in een relatief eenvoudige overwinning voor de Nijkerkers en ook in de return leek even eenzelfde scenario zich te gaan afspelen: in no-time stond er een 5-1 voorsprong op het scorebord. Rapid gaf zich echter niet zo snel gewonnen. Sterker nog, Sparta wist zich pas in de eindfase te ontdoen van deze taaie ploeg. Via 6-5 werd de ruststand bepaald op 17-13.

Ook in het tweede bedrijf bleef Rapid zich kranig verdedigen en met een hoog afrondingspercentage bleef de ploeg in het spoor van de Nijkerkers. Sparta had de doelpuntmachine zelf ook aardig op stoom gebracht en kon daarmee de aansluitingstreffer voorkomen. Pas tegen het einde brak het verzet bij Rapid en kon Sparta de zege veiligstellen. Het slotakkoord was voor Marieke van der Kraats die met een fraaie “buzzer beater” vanaf de zijlijn de eindstand op 29-24 bepaalde.

Volgende week speelt Sparta in Zutphen tegen het plaatselijke KVZ. Deze ploeg acteerde vorig jaar nog in de overgangsklasse, maar is onderhand hard op weg naar degradatie naar tweede klasse. De wedstrijd tegen Sparta zal gelden als de laatste strohalm, dus men kan zich opmaken voor een heet avondje.

bijdrage van Jan Hoekstra

Reacties

article
104024
Voor de korfballers komt het einde van het zaalseizoen in zicht. Terwijl de titelrace nog
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/104024/104024/
2018-02-12T17:15:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/11/13143846/2017-11-13-Sparta-korfbal.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport