Flevo dames winnen van de Rijn

Foto: Arjen Gerritsma

Zaterdag moesten de waterpolo dames van Flevo aantreden tegen De Rijn uit Wageningen.

De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen verloren met 6 – 4 door wisselend fluiten van de scheidsrechters. De dames van De Rijn stonden zesde aan het begin van de wedstrijd, 4 plekken boven Flevo (tiende op de ranglijst). Om aansluiting te vinden met de Rijn moest er gewonnen worden. De Nijkerkse dames werden aangevuld met jeugdspeelster Thalia Zwart en deze keer gecoached door Marco Tijsseling. Er werd begonnen met pressing halve veld.

De eerste periode werd snel geopend met een uitsluiting van een dame van De Rijn waaruit Jette Bokkers met een goed schot de 1-0 scoorde. Kort daarna maakte De Rijn de gelijkmaker. Door uitsluiting van de Rijn wist Flevo weer de voorsprong te pakken. Vanuit de zijkant werd de 2-1 gescoord door Naomi Heimensen. Vlak voor het einde van de eerste periode bracht Linda van de Kraats de 3-1 op het scorebord door een lucky-shot, zoals zij dat zelf noemde.

In de tweede periode werd de pressing nog verder doorgevoerd. Nu werd ook de midvoor positie extra uitgedekt om zo het spel van de dames van De Rijn nog meer te ontregelen. Halverwege de periode kreeg Linda van de Kraats een mooie pass van keepster Vivian Haandrikman, die zij met een achterwaartse schot achter de keeper neerlegde, 4-1. Kort hierna kregen de Nijkerkse dames opnieuw een overtal situatie. Daarin scoorde Naomi Heimensen opnieuw, nu vanaf de zijkant. Dit bracht te ruststand op 5-1.

Tijdens de derde periode werd er door beide teams veel gezwommen en dit zorgde voor diverse uitsluitingen. Zowel Flevo als de bezoekers lukte het niet om te scoren. Met nog 30 seconden te spelen kreeg Flevo een overtal situatie die wel benut werd. Vanuit de rechterhoek kon Jette Bokkers scoren en bracht zo de stand op 6-1.

De laatste periode moesten de dames van Flevo van de coach vooral beter overspelen en aansluiten in de aanval. De Rijn opende deze periode met een doelpunt 6-2. Een schot van Flevo werd tegen gehouden door de keepster van de Rijn, maar in de rebound kon Naomi Heimensen de 7-2 scoren. Halverwege deze periode kreeg Flevo een strafworp en ook die werd benut door Naomi Heimensen 8-2. De Rijn kreeg nog enkele kansen waarvan ze er slechts één wisten te benutten 8-3. Aan het einde van de wedstrijd wist Jette Bokkers in een goede aanval Naomi Heimensen te vinden die de eindscore met een intikbal op 9-3 bracht.

De punten bleven in Nijkerk en zo konden de dames van Flevo stijgen in de ranglijst naar plek 7 net onder De Rijn. Volgende week gaan de dames naar Varsseveld waar ze tegen Livo spelen die nu op plek 9 staan.

bijdrage van Miranda van de Vliert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen