Grote nederlaag voor Flevo heren

Foto:

BEVERWIJK – De heren van Flevo gingen op pad naar Beverwijk om te spelen tegen KZC.

Eerder dit seizoen werd net gewonnen van tegenstander KZC en die ploeg staat wel laag op de ranglijst, maar verliest vaak nipt en heeft eigenlijke te weinig punten. De Nijkerkers hadden wegens vakanties met slechts 8 spelers. Het team werd wel aangevuld met jeugdspeler Sietse Visscher. De Nijkerkers wisten, dat er een zware pot te wachten stond.

De eerste periode werd geopend door Mark Stolk die een overtal situatie wist te benutten, hij zette Flevo op een 0-1 voorsprong. De tegenstander reageerde hierop met 2 doelpunten. Hierna maakte Sietse Visscher bij zijn debuut in het eerste van Flevo gelijk een goal. Hij bracht Flevo naar een 2-2 tussenstand. De thuisploeg kreeg het wel nog voor elkaar om de eerste periode met 4-2 af te sluiten.

Na 20 seconden gespeeld te hebben in de tweede periode scoorde Mitchell Fennema uit een strafworp, tussenstand 4-3. Daarna gaf de thuisploeg gas en overrompelde Flevo compleet. KZC liep zo uit 9-3. Ingmar Loos wist wat namens Flevo terug te doen met afstandsschot van 10 meter, 9-4. KZC sloot deze periode af met de 10-4.

Na een ruime 3 minuten gespeeld te hebben schoot Jelle Wiersma er een overtal situatie in en bracht Flevo terug tot 10-5. De thuisploeg liep daarna weer verder uit met een veldgoal en een man-meer situatie. Daarna was het Stolk die kon scoren voor Flevo, tussenstand 12-6. KZC liep deze periode nog verder uit tot 14-6 en met deze tussenstand gingen de mannen de laatste (zware) periode in.

De vierde periode was ook weer volledig voor de thuisploeg, toen er nog maar 2 minuten te spelen waren, was de tussenstand al 19-6. Vlak hierna scoorde Mark Stolk de 19-7. De thuisploeg zette daarna nog even aan, en wisten weer 2 keer op rij te scoren. Mark Stolk was die laatste scoorde deze wedstrijd, de wedstrijd werd afgesloten met een groot verlies voor de Nijkerkers (21-8).

Na deze zware pot waren de heren helemaal uitgeteld, vooral omdat er maar 1 wisselspeler beschikbaar was. De volgende wedstrijd voor Flevo is op zaterdag 3 maart uit in Haarlem tegen DWT H1.

bijdrage van Matthijs Jut

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen