Voice zet grote stap naar kampioenschap

BAARN – De handballers van BvB-Groep/ HV Voice hebben een grote stap gezet naar het kampioenschap door de lastige uitwedstrijd tegen HCLB te winnen.

Het team moet nog één horde nemen om de titel op te kunnen eisen.
Voorafgaand aan de wedstrijd waren de heren van Voice niet gerust op een goede afloop. HCLB staat in de top van de ranglijst (vierde) en de laatste wedstrijden won Voice met moeite.

Beide ploegen deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Voice nam telkens een kleine voorsprong, maar HCLB bleef eenvoudig bij. Bij rust was de stand 10-12 in het voordeel van de Nijkerkse gasten.

In de tweede helft begon Voice furieus. In tijdsbestek van nog geen 10 minuten werd de voorsprong met een reeks snelle, goed uitgespeelde aanvallen uitgebreid naar 12-19. Daarna ging de storm wat liggen en waren de ploegen weer meer gelijkwaardig aan elkaar. Voice kwam in het laatste kwartier geen moment in de problemen en speelde de wedstrijd geconcentreerd uit naar een 22-31 overwinning. Door de zege ligt de titel voor het grijpen.

Komende zaterdag kan Voice bij winst op het Amsterdamse Westsite kampioen worden. De wedstrijd start om 20:15 uur in Sporthal Strijland.