Sparta wint van AZSV (video)

Zaterdagmiddag heeft Sparta Nijkerk 1 zichzelf en zijn volgers een enorme dienst bewezen door met 3-0 te winnen van AZSV uit Aalten.

De eerste helft van deze wedstrijd is eigenlijk het noemen niet waard. Het was een gelijk opgaande helft die bol stond van de fouten, zowel van de Spartanen als van de mannen uit Aalten. Meer dan 4 tot 5 keer achter elkaar wist men de medespelers niet te vinden. Kleine kansjes mochten de Spartanen noteren via Jesse Buitenhuis en Jorrit Fiegen.

Meteen na het fluitsignaal van scheidsrechter Mesbah kregen de Spartanen drie opgelegde kansen maar er ging er geen enkele in. Meteen gevolgd door een actie op de linkerflank van Janic Makizodila maar ook hij schoot net over. De toon was gezet.

Bij de mannen van trainer Dennis van Toor uit Aalten ging deze rode kaart zich wreken. Al heel snel hierna scoorde Sparta Nijkerk. De treffer werd echter afgekeurd door de scheidsrechter, zou ook zomaar eens terecht kunnen zijn want er ging nogal wat duw- en trekwerk aan vooraf.

Wissel Rick Boersma opende de score door perfect in te koppen. Kwartiertje later kreeg Janic Makizodila via de ingekomen Ali Alkan de mogelijkheid heel beheerst de 2-0 binnen te schieten. Niks #ogendichtenuithalen maar de perfecte hoek zoeken. En op het eind van de wedstrijd mocht Janic Makizodila ook de 3-0 aantekenen.

Bijdrage van Gerard Kok (tekst), Arjen Gerritsma (foto’s) en Ely Hackmann (video)