Voetbalshow Veensche Boys ruw verstoord door VVOP

VOORTHUIZEN – In de derby VVOP – Veensche Boys leken de gasten uit Nijkerkerveen lange tijd met de overwinning aan de haal te gaan, maar de ploeg van trainer Richard van Vliet kwam bedrogen uit toen het VVOP lukte om alsnog langszij te komen.

Het duel eindigde in een 2-2 stand en daarmee lijkt Veensche Boys afstand te nemen van de kampioensaspiraties.

Trainer Van Vliet legde na de zwaarbevochten wedstrijd het hoofd in de schoot: Veensche Boys moet zich, met nog zeven duels te gaan, opmaken voor de nacompetitie. De achterstand die Veensche Boys heeft opgelopen tegen koploper Scherpenzeel, is welhaast niet meer te overbruggen. En het begon nog wel zo goed. Veensche Boys speelde in Voorthuizen het eerste half uur oogstrelend mooi voetbal. De Voorthuizenaren werden ongenaakbaar op de pijnbank gelegd en in niets was merkbaar dat Veensche Boys niet met de volle winst huiswaarts zou keren.

Na wat plaagstoten was het uiteindelijk raak in de dertiende minuut. Een vrije trap van Michael Dingsdag werd licht beroerd door Yannick Bouw en die prikte zijn 24-ste treffer in het net. Ruim twintig minuten later was het opnieuw raak via Bouw. Alle credits voor deze goal gingen naar Menno van der Woude die de bal wist te onderscheppen en niet egoïstisch de bal voorgaf aan de topscorer.

Niets leek Veensche Boys een grote uitslag in de weg te staan, want daarna volgden meer grote kansen voor De Blauwe Helden, onder meer via Danny Brouwer, Stefan Fredriksen en nogmaals Yannick Bouw. Tien minuten voor de rust sloeg VVOP echter toe. Uit een vrije trap van Cislo Eloy wist Jeffrey Davelaar raak te koppen. De Voorthuizenaren herwonnen het vertrouwen en gingen op zoek naar de gelijkmaker.

Deze zou uiteindelijk vallen in de tiende minuut na de thee. Toen was het Daquillio De Gama die uit een voorzet van Cislo diagonaal raak schoot. Veensche Boys daarentegen grossierde in de nodige kansen, maar deze gingen allen hopeloos de mist in. Het duel kenmerkte zich daarna alleen nog in grove charges, waarbij Alwin van Domselaar met knieproblemen van het veld strompelde en een speler van VVOP met een brancard van het veld moest worden gedragen.