Jeugd REGA in halve finale Nederlands Kampioenschap (foto’s)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto:

Voor het eerst in de 54-jarige geschiedenis van tafeltennisvereniging REGA, heeft het eerste jeugdteam de halve finale van het Nederlands kampioenschap voor jeugdteams bereikt.

In een bloedstollend spannende wedstrijd werd, onder leiding van coach Robin Luijer, een 5-5 gelijkspel tegen Red Stars uit Venray gehaald. Dit was genoeg om na de reguliere competitie op een tweede plaats te eindigen. Ruim voldoende voor een plek in de play-offs.

Red Stars kwam goed uit de startblokken met overwinningen op kopman Thijs Beentjes en Sven van de Pol. De opluchting in Nijkerk was groot toen Stef van Duinen een benauwde, maar knappe overwinning (12-10 in de 5e game) haalde. Het dubbel leverde daarna een eenvoudige overwinning op voor topduo Thijs en Sven, zodat de stand weer in evenwicht was. In de volgende 4 partijen werd de goede lijn doorgezet, met 2 overwinningen van Sven en 1 van Thijs. Na 8 partijen stond REGA op een 5-3 voorsprong. De laatste 2 partijen gingen echter weer met klein verschil naar Red Stars, zodat de eindstand 5-5 was. Dat het spannend was blijkt ook het feit dat 6 van de 10 partijen in de maximale 5 games beslist werden. Uiteindelijk is 5-5 voor beide partijen een goede uitslag, want ook Red Stars haalt hiermee de halve finale.

De tegenstander in de halve finale Is Red Stars of het Haagse HTTV-070. Komende zaterdag 7 april is al de eerste wedstrijd. Omdat REGA in de top twee is geƫindigd, zal dit een uitwedstrijd zijn. REGA kan het dan op zaterdag 14 april, vanaf 15.00 uur in eigen huis afmaken. We hopen dat de jongens daarbij, nog meer dan anders, door veel supporters worden gesteund.

 

bijdrage van Jan Peter Meerveld

Meer foto’s on de fotoserie

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen