Heren Flevo verliezen laatste Bloemendalwedstrijd

Foto:

De heren van Flevo moesten afgelopen tegen de nummer 3 in de competitie.

De vorige keer tegen de Dolfijn werd er 14-4 verloren en de mannen gingen er alles aan doen om het de Dolfijn lastig te maken en met de punten naar huis te gaan. Op het doel van Flevo lag opnieuw jeugdspeler Tim van Dijkhuizen. Hij verving de afwezige Roel Gijtenbeek.

De eerste periode begon goed voor de Dolfijn, na 4 minuten stonden de bezoekers al met 0-5 voor. Wouter Haandrikman was de eerste die voor Flevo scoorde, 1-5. De Dolfijn liep hierna net zo makkelijk weer uit naar 1-6. Precies hetzelfde gebeurde vervolgens nog 2 keer, Wouter Haandrikman wist namens Flevo te scoren Deze periode werd door de Dolfijn met de 3-8 afgesloten.

De tweede periode werd ook geopend door de Dolfijn, ze liepen uit naar 3-10. Mark Stolk wist hierna 2 keer te scoren via een midvooractie en een strafworp die strak in de hoek werd geschoten. Jelmer Kooy en Robert Koelewijn scoorden ook allebei door goede zwemacties, die beloond werd met een doelpunt, tussenstand 7-10.

De Dolfijn wist in de derde periode pas weer te scoren, 7-11. Opnieuw was het Wouter Haandrikman, die via een hard afstandsschot een doelpunt maakte, 8-11 tussenstand. De bezoekers waren duidelijk een maatje te groot en maakten opnieuw een goal. Mark Stolk kon scoren vanuit een vrije bal buiten de 5 meter, 9-12. De bezoekers lieten zien waarom ze hoog op de ranglijst staan, want bijna iedere aanval leverde een doelpunt op, 9-16. Jelle Wiersma kon scoren via een prima intikbal, 10-16. De Dolfijn liep verder uit naar 10-18 kort voor eind van deze periode. Met nog maar 4 seconden op de klok kon Robert Koelewijn met een snelle actie scoren. De laatste periode werd begonnen met een 11-18 achterstand.

Ook de laatste periode werd geopend door de Dolfijn die de 11-19 scoorde. Mark Stolk wist nog een punt terug te pakken, 12-19. De bezoekers scoorden vervolgens weer. Ad van Twillert is langzaam aan het terug komen van een langdurige blessure scoorde met een mooi schot in de verre hoek, 13-20. Met nog 30 seconden op de klok maakten de Dolfijn hun laatste doelpunt van de avond. In het restant van de wedstrijd was het Ingmar Loos die met een geplaatst schot voor een eindstand van 14-21 zorgde.

Vanaf volgend seizoen wordt er gespeeld in het nieuwe Nijkerkse zwembad. Het eerste herenteam van Flevo heeft nog 1 uitwedstrijd op het programma deze competitie. Volgende week zaterdag 21 april wordt er uit gespeeld tegen de Reuring in Noord-Scharwoude.

bijdrage van Matthijs Jut

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen