Dames Flevo spelen gelijk in fysieke derby

Foto: Arjen Gerritsma

Afgelopen zaterdag was er voor de dames van Flevo de laatste thuiswedstrijd in Bad Bloemendal.

De wedstrijd was een echte derby tegen Triton uit Putten. Eerder dit seizoen werd de wedstijd in Putten nipt met 3-4 gewonnen door Flevo.

De wedstrijd was vanaf het begin aan al behoorlijk fysiek, waarbij de bezoekers vaak net over het randje gingen, maar dit werd door de scheidsrechters oogluikend toegestaan. De eerste periode eindigde zonder doelpunten.

In de tweede periode werd de Nijkerkse coach Corné van der Tang voor commentaar op de leiding bestraft met een gele kaart. Hij liep rustig terug naar het coaching vak en kreeg vervolgens om onduidelijke reden daarna een rode kaart en mocht de wedstrijd vervolgens niet meer coachen. De dames van Triton scoorden deze periode uit een overtal situatie.

In de derde periode gingen beide scheidsrechters door met hun zwakke optreden. Wel werden er diverse spelers van beide teams met tijdstraffen weg gezonden. Beide teams wisten 3 keer te scoren en zo werd de tussenstand (3-4).

In de laatste periode bracht Jette Bokkers de stand gelijk. Zij scoorde vanaf de linkerkant met een prima schot in de verre hoek. Daarna volgde er vooral ruw spel van de bezoekers uit Putten. Dit werd nauwelijks bestraft. Een speelster van Flevo zei hier wat over en zij mocht vetrekken (uitsluiting met vervanging). In de laatste 25 seconden kregen de bezoekers nog een overtal situatie, maar het schot ging naast het Nijkerkse goal.

Eindstand (4-4). Zo werden de punten gedeeld, Flevo behield hiermee de vierde plaats in de competitie.

bijdrage van Kees van de Vliert

Reacties

article
107998
Afgelopen zaterdag was er voor de dames van Flevo de laatste thuiswedstrijd in Bad Bloemendal.
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/107998/dames-flevo-spelen-gelijk-fysieke-derby/
2018-04-15T23:00:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2016/11/13120558/2016-11-13-flevo-d1-12.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport