Eerste barrière geslecht tegen DOSK

Veensche Boys lijkt als herboren.

Tegen een stug voetballend DOS Kampen werd op eigen veld met 5-2 gewonnen. Daarmee is de eerste barrière geslecht in een poging om alsnog promotie af te dwingen. De goals waren van Yannick Bouw (3x) en Kevin Hols (2x).

DOS Kampen kan hoe dan ook met opgeheven hoofd het voetbalveld verlaten. Wat zij als ploeg lieten zien in de eerste helft dwong respect af. Het was een sterk collectief dat Veensche Boys bij de lurven leek te hebben. Na al een paar keer dreigend bij de goal van Veensche Boys te zijn geweest, grabbelde doelman Wessel Kroon na een half uur spelen verkeerd en de bal hobbelde langzaam de goal in. Nog nauwelijks bekomen van de feestvreugde lag de bal er vervolgens heel snel aan de andere kant in: Yannick Bouw kopte de bal subtiel over de keeper van DOS Kampen. Veensche Boys werd wakker en ging het spelbeeld bepalen. Bas van de Grootevheen kreeg een minuut voor de rust een penalty toegekend, nadat hij was gevloerd in het zestienmetergebied. Dat gebeurde hem een paar minuten eerder ook al en de scheidsrechter leek een optelsom te maken. Kevin Hols benutte de penalty beheerst.

Na rust was DOS Kampen nog even gevaarlijk. Met een gigantisch afstandsschot van Twan Knul kwamen ze langszij (2-2). Daarna was het Veensche Boys dat de klus klaarde. Eerst gaf Kilian van Kasteel een slim balletje op Yannick Bouw die prachtig kon scoren. Vervolgens was het Kevin Hols die snoeihard diagonaal inschoot en Yannick Bouw benutte ook nog een vrije trap in de laatste seconden van de wedstrijd. De volgende tegenstander komt opnieuw uit Kampen. Het is Go Ahead Kampen waar Veensche Boys 9 juni een uitwedstrijd dient te spelen.