Drie punten voor Sparta

ZWOLLE – De weersvoorspellingen waren niet geweldig voor deze middag maar daar hadden de spelers eigenlijk alleen in de tweede helft pas hinder van.

De Nijkerkers begonnen heel voortvarend aan het duel in Zwolle (Berkum is een Zwolse wijk) de eerste vijf minuten drongen de mannen uit Gelderland aan en al in de eerste minuut viel de eerste kans te noteren. Na die vijf minuten dacht ook Berkum mee te moeten gaan doen, zij kropen uit hun schulp. In de zestiende minuut waren het toch de Spartanen die de score openden. De doelpuntenmaker was Janic Makizodila.

Zoals zo vaak bij Sparta ging het alweer heel snel mis. Een relatief ongevaarlijke inzet van net buiten de zestien werd door een Spartaans been aangeraakt en belandde pardoes in het net achter Manuel Hoogewoning, de gelijkmaker was een feit 1-1. Het was Donny van der Wal die een minuut of zes daarna de tweede voor Sparta Nijkerk maakte 1-2. En om die voorsprong niet meteen weer uit handen te geven meende Janic Makizodila twee minuten later de derde maar vast te moeten maken 1-3. Hij werd perfect de diepte ingestuurd en maakte het heel bekwaam af.

De tweede helft ving aan tijdens een wolkbreuk. Sparta Nijkerk leek het allemaal wel goed te vinden, bleef geconcentreerd voetballen maar echte kansen vielen niet te noteren. Halverwege de tweede helft was Janic Makizodila heel attent bij geklungel in de Berkumse verdediging, Makizodila schoot de veroverde bal op de bovenligger. Niet veel later schoot hij toch zijn derde en de vierde voor Sparta Nijkerk het wedstrijdformulier op.