Flevo h1 speelt wedstrijd, waar je niet vrolijk van wordt

Foto:

EMMELOORD – Op zaterdag 29 september speelden de heren van Flevo het sterke Zignea. Coach Hayo Angerman gaf de ploeg een specifieke opdracht mee.

Het begin van de wedstrijd verliep niet zoals gewenst. Er gingen te veel dingen aan Nijkerkse zijde fout. Ook werd de opdracht van de coach niet goed uitgevoerd. Keeper Tim van Dijkhuizen had het druk. De thuisploeg liep eenvoudig uit naar een 4-0 voorsprong. Twee man-meer situaties werden benut door Zignea.

In de tweede periode kon Flevo eindelijk iets terug doen. De eerste Nijkerkse goal werd gescoord door Matthijs Jut. Kort daarna kreeg de thuisploeg opnieuw een overtal situatie, die snel benut werd. Daarna liep Zignea eenvoudig verder uit. Alle kansen werden door de thuisploeg benut en zo werd de stand 9-1. Aan het einde van deze periode kreeg Flevo twee keer een overtal situatie, deze werden beide slordig weggegeven, waardoor de tussenstand 9-1 bleef.

In de derde periode waren de Nijkerkers geïrriteerd door het eigen spel, en dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Alleen aanvoerder Jelle Wiersma wist twee keer te scoren. De thuisploeg liep verder uit naar 16-3.

Ook in de laatste periode bleek dat de jonge ploeg van Flevo moeilijk de concentratie vast kon houden. Er werd nog wel gescoord door Thomas Tuenter en opnieuw Jelle Wiersma. Zignea bleef goed spelen en scoorde er vrolijk op los. De thuisploeg scoorde zes doelpunten in de deze periode, waarmee de einduitslag 22-5 werd.

Zaterdag 6 oktober gaan de heren van Flevo naar Brummen om te spelen tegen de koploper de Spreng. De Spreng heeft deze competitie al 3 keer gewonnen, en de Nijkerkers kunnen opnieuw een pittige wedstrijd verwachten.

bijdrage van Jidde Koelewijn

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden