Hoevelaken pakt drie punten tegen Teuge

Het is zaterdag 3 november 2018 rond kwart over drie, wanneer in de wedstrijd tussen Hoevelaken en Teuge eindelijk het hoogtepunt van de eerste helft valt te noteren: het rustsignaal van de scheidsrechter.

Na een rommelige eerste helft, waarin aan tweede zijden geen structuur valt te ontdekken, stuurt de arbiter van dienst beide manschappen naar de kleedkamer, die daar eens goed kunnen nadenken over wat ze zichzelf en de aanwezige aanhang hebben aangedaan.

Al snel na de hervatting blijkt, dat de Hoevelakense gastheren daar beter over hebben nagedacht dan de gasten uit Teuge.

Al na drie minuten snelt Edwin Duijst via de rechterflank naar voren, vanwaar hij de bal voorgeeft. Patrick Kloppenburg bedenkt zich geen moment en neemt de bal van achter in het strafschopgebied in eenmaal op de schoen. Vanuit het niets komt Hoevelaken met deze formidabele treffer op een 1-0 voorsprong.
Nog geen anderhalve minuut later volgt het spiegelbeeld van de openingstreffer. Ditmaal is het Patrick Kloppenburg die via de linkerflank doorbreekt en vanaf daar Edwin Duijst voor de goal weet te bereiken. De man van de assist bij de 1-0 zorgt nu zelf voor de 2-0.

Nog binnen de tien minuten lijkt de 3-0 op het bord te komen. Daniël Bezembinder, nog geen halve minuut in het veld voor de aan zijn rug gekwetste Michel van de Bunt, krijgt de bal voor de voeten, maar half struikelend en geheel uitglijdend ziet hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal belanden. Ruime tijd later vindt dezelfde invaller wel het net, maar wordt zijn treffer geannuleerd vanwege buitenspel. Hoevelaken is dan al een keer goed weggekomen met een bal op de lat, maar verder dan dat komen de gasten niet. “Het enige wat we onszelf kunnen verwijten, is dat we na de 2-0 de wedstrijd niet in het slot hebben gegooid”, zegt hoofdtrainer Harry Oussoren na afloop. Om te vervolgen met: “Als je weet wat voor een weer het dinsdag tijdens de training was en je eveneens weet hoe we vorige week verloren hebben, dan is het prachtig om te zien dat toch iedereen er is. Dat zegt alles over de huidige groep”.

Donderdagavond oefent de Hoevelakense hoofdmacht op eigen veld tegen Sparta Nijkerk 2, om daarna zaterdag te kunnen uitrusten. Op 17 november hervat Hoevelaken de competitie in Ederveen met een duel tegen oude bekende Advendo, dat zaterdag met ruime cijfers in Terschuur won: 0-4. Kortom, opnieuw een mooi affiche.