N.V.C. D1 met beide benen op de grond

Foto:

De dames van N.V.C. 1 lijken de vorm even kwijt te zijn de afgelopen weken.

Van de laatste vier wedstrijden werd er geen winnend afgesloten. Vooral de wedstrijd op dinsdagavond 20 november liep uit op een teleurstelling. Er werd verloren met 1-3.

Het als een na laatst geplaatste Xanthos D1 kwam op bezoek bij de Nijkerkse dames. Na de drie eerder verloren wedstrijden was N.V.C. gebrand op een overwinning en die kansen lagen er tegen Xanthos. Helaas startte N.V.C. de wedstrijd slordig en kon niet in het eigen spel komen. Xanthos daarentegen vocht voor ieder punt. Het maakte goed gebruik van het chaotische spel van Nijkerk. Hoewel N.V.C. de hele set tegen een ruime achterstand aankeek, kwam het toch nog dichtbij. Uiteindelijk ging de set toch verloren met 23-25.

In de tweede set was het spel van N.V.C. al iets meer verzorgd, maar speelde het team nog lang niet op het eigen niveau. Een flinke voorsprong werd uit handen gegeven, waardoor Xanthos weer op gelijke hoogte kwam. N.V.C. zette nog even aan wat resulteerde in setwinst: 25-22.

Het Nijkerkse spel bleef onverzorgd in de derde en vierde set. De foutenlast in de aanval en service lag te hoog. Daarnaast kreeg het blok van N.V.C. geen grip op de aanval van Xanthos. Hoewel de Nijkerksen de vierde set met een mooie voorsprong begonnen, werd deze alsnog uit handen gegeven. Set drie en vier gingen via de setstanden 21-25 en 18-25 eveneens naar de tegenstander.

Aanvoerster Els Hermeler na afloop van de wedstrijd: “Dit is in één woord teleurstellend. We waren vandaag echt gebrand om punten te pakken maar het lukte ons maar niet om ons niveau te halen. Er werden gewoon te veel persoonlijke fouten gemaakt”.

De reactie van coach Jeroen Groeneveld sluit daarop aan: “Dit is een zware domper voor het team. De afgelopen wedstrijden hebben we niet kunnen spelen zoals we wilden, en we waren ervan overtuigd dat we dat vandaag anders zouden doen. Jammer genoeg pakte dat dan anders uit. Ik moet Xanthos nageven, ze hebben harder geknokt dan wij, dus ze hebben verdiend gewonnen. We gaan als team een goed gesprek voeren over deze pot, maar we willen er ook niet te lang bij stilstaan. Zaterdag spelen we alweer onze volgende wedstrijd, dus we willen weer met plezier en enthousiasme gaan volleyballen, zoals we het seizoen ook gestart zijn.”

De dames kunnen alle steun gebruiken, dus zij hopen op uw support als zij hun volgende wedstrijd spelen a.s. zaterdag 24 november om 12:30 uur in Sporthal Corlaer. Tegenstander is dan BSVO D1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen