Flevo h1 vecht voor wat het waard is

Foto:

BEMMEL –  In de selectie van Flevo heren 1 was één aanpassing in vergelijking met vorige week. Rene Huijden maakte zijn debuut in het eerste als keeper in deze wedstrijd tegen Thetis. En deed dat zeker niet onverdienstelijk.

Na een wonderlijk kopje koffie in de kantine waren de jongens er helemaal klaar voor. In de de eerste periode was spanning om te snijden. Het gaat 2 kanten op, u20 voor Thetis, maar daar wordt door Flevo geen gebruik van gemaakt. Na de eerste periode is de stand nog steeds 0-0.

Na een minuut rusten gingen de heren weer vlammen. Teminste dat was het plan. Maar door een schandalige overtreding van Ruben van de Bor krijgt Thetis een man meer. Thetis maakte prompt de 1-0. De rest van de tweede periode ging weer af en aan. Zeven seconden voor tijd wist Thetis 7 de 2-0 nog te maken.

Na een oppeppende speech van de Coach gingen de heren weer klaar liggen voor de tweede helft van deze wedstrijd. Het kon nog steeds alle kanten op, het was tenslotte maar 2-0. In het begin van deze derde periode wist Van de Bor zijn derde te noteren, u20’s, Hij mocht niet meer in actie komen van de scheidsrechter. Maar de rest liet het koppie niet hangen en ging door. Flevo had een meesterlijke aanval in gedachte. Alleen voordat deze in praktijk kon worden gebracht, werd de aanval al afgebroken door de scheidsrechter. Dit gebeurde vaker in deze periode. Thetis mocht niet klagen want het bouwde de voorsprong van 2-0 uit naar 7-0. De periode was bijna gespeeld, toen Flevo nog 1 keer naar voren met een man meer naar voren kwam. Na een tactische time-out konden de heren het bedachte plan waar gaan maken. Met nog 38 secondes op de klok ging de aanval van start. De bal ging rond. Er werd een gaatje gezocht. Er werd gewacht tot de verdediging een fout maakte. Die werd ook gemaakt en met nog 15 secondes op de klok kreeg Flevo weer een man meer. De aanval werd weer opgebouwd. De tijd tikte door en op de zoemer vuurde Patrick een fantastisch schot op doel: raak. Opluchting bij Flevo, want hij werd geteld, totdat de scheidsrechter zich bedacht en het doelpunt toch afkeurde.

In de laatste periode wilde Flevo toch even laten zien wat ze kunnen. De aanvallen werden echter meer afgefloten dan afgemaakt. Hierdoor wist Thetis de voorsprong met nog een doelpunt te vergroten. Toen mochten de heren van Flevo eindelijk een aanval opzetten, met succes. Door de geweldige inzet van Jelle Wiersma wist hij voor Flevo toch een doelpunt te noteren.

bijdrage van Thomas Tuenter

Reacties

article
119507
BEMMEL –  In de selectie van Flevo heren 1 was één aanpassing in vergelijking met
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/119507/flevo-h1-vecht-waard-is/
2018-12-03T11:45:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/12/03115503/2018-12-02-flevo-h1-thomas-tuenter.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport