Koploper verslaat Flevodames

Foto:

De eerste zaterdag van het jaar moesten de dames van Flevo gelijk al weer aan de bak.

Deze keer in een thuiswedstrijd tegen de koploper, dames 1 van Aqua-Novio ’94 uit Nijmegen, een onbekend team voor Flevo. Het beloofde voor Flevo dan ook een pittige wedstrijd te worden. Temeer omdat Flevo een aantal sterke speelsters miste. De opdracht van coach Hayo Angerman was dan ook om de schade zoveel mogelijk te beperken en vol te pressen op de eigen helft. Een klein voordeel voor Flevo was, dat Aqua-Novio ervoor had gekozen om te starten met een wat minder ervaren keepster.

Het was ondanks de sterke pressing van Flevo eigenlijk geen verrassing, dat Aqua-Novio de eerste twee doelpunten maakte. Vera Molan wist echter vrij snel een vrije bal buiten de 5 m te benutten en scoorde een strak tegendoelpunt. Het volgende doelpunt maakten de gasten uit Nijmegen vanuit een man meersituatie. Molan herhaalde  hetzelfde trucje nog twee keer.  Jette Bokkers kreeg in het eerste part haar eerste kans om te scoren en benutte die. Nijmegen scoorde er nog twee. Het eerste part eindigde zo in een verrassende 4-5.

In het tweede part werden er vrij snel achter elkaar een paar dames van Flevo uitgesloten. Aqua-Novio wist deze drie man meers allemaal om te zetten in doelpunten. Miranda van de Vliert speelde aan het einde van het tweede part  een vrije bal snel door naar Jette Bokkers. Die lag goed voor het doel en schoot in de rechterhoek raak. Het tweede part eindigde op 5-8.

Na het tweede part wisselde Aqua-Novio de keepster, waarmee hun verdediging op doel versterkt werd. Ook de Nijkerkse keepster Melissa van der Horst lag sterk te keepen. De Flevoverdediging verslapte enigszins. Daardoor kreeg de aanval uit Nijmegen vijf maal de kans kreeg om te scoren.

In de vierde periode herhaalde dit zich, zodat de wedstrijd eindigde met een stand van 5-18.

Flevo kijkt ondanks het verlies tevreden terug op met name de eerste helft van de wedstrijd. Over 2 weken treffen deze teams elkaar weer, dan in Nijmegen. Na de wedstrijd bleek dat Aqua-Novio ’94 de ambitie heeft om door te stomen naar de bondsklasse.

bijdrage van Marjolein Berghuis

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden