2 wethouders reiken prijzen Nieuwjaarstoernooi uit

Afgelopen zaterdagnamiddag reikten de wethouders Nadya Aboyaakoub- Akkouh Mariëlle Broekman-vd Pers de prijzen van het Nieuwjaarsvolleybaltoernooi uit.

Daarmee kwam de 47e editie ten einde.

Vorige week waren de hogere klassen aan de beurt. Twaalf januari hebben de recreanten zich kunnen uitleven. Maar liefst 28 teams hebben hier in vier klassen meegedaan.

Bij de heren B. heeft uiteindelijk de winnaar van 2018, het team van Heijmans, de titel geprolongeerd door VOKO /v.d Pol in de finale in twee sets te verslaan. De derde plaats is voor CPJ dat van outsider Veldwjik Sportprijzen de kleine finale heeft gewonnen.

In de C groep zijn vooral teams uit de tweede klas van de competitie actief geweest en hier leidde dit uiteindelijk ook tot de finale tussen Corlaer 1.0 en Leut; de nummers één en twee uit de competitie. Leut nam wraak voor de tweede plaats en werd overtuigende eerste De strijd om de derde en vierde plaats is gewonnen door v.d. Horst Montage, dat van Bouw Pluimveetransport wist te winnen.

In de D. groep heeft Boem Boem Bani niet alleen goed geprofiteerd van de afwezigheid van de winnaar van vorig jaar, maar de “jonkies” hebben ook laten zien dat ze enorm gegroeid zijn en vergezeld door twee ouders, wist dit jeugdteam van NVC nieuwkomer Djops te bedwingen. De derde plaats is voor een oudgediende die na afwezigheid van een aantal weer meedeed. AHB versloeg in een spannende tweestrijd het team van Life Nijkerk.

Bij de dames zijn maar liefst acht teams in actie gekomen. Naast twee teams uit de competitie ging de strijd tussen Voko/Fire Prevent en Centraal Bouw, VOKO wist de titel wist te prolongeren door Centraal Bouw te verslaan. Het team van CPJ wist het team van Boerenbed te verslaan.

Geplaatst door Revonij volleybal op Zaterdag 12 januari 2019

Revonij

De organisatie is ook al bezig met de voorbereidingen voor de competitie die op 6 maart van start gaat. Inschrijfformulieren komen op de Facebookpagina en op  de site van Revonij.

Geschiedenis

In januari 1973 begon in Sporthal Strijland voor de eerste keer het Nieuwjaarsvolleybaltoernooi.

Als particulier initiatief van Gerard Doppenberg namens Bronswerk en Jan Kooiker namens de gemeente Nijkerk begon in de net geopende sporthal Strijland een toernooi voor acht teams. Dit gebeurde op persoonlijke titel. In 1976 heeft Gepko Hahn de plaats ingenomen van Jan Kooiker die uit Nijkerk vertrok. Na het overlijden hebben meerdere personen deel uitgemaakt van ReVonij, Recreatie Volleybal Nijkerk. Nog steeds is het een particulier initiatief o.l.v. Jan Kroon, Gert van Beek en Gepko Hahn. De ReVonij kan zichzelf financieel staande houden.
Naast het toernooi is er ook al 45 jaar de competitie en nog steeds is sporthal Strijland de thuisbasis.

'

Reacties

gallery
121502
2014-10-07-curves
Afgelopen zaterdagnamiddag reikten de wethouders Nadya Aboyaakoub- Akkouh Mariëlle Broekman-vd Pers de prijzen van het
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/121502/2-wethouders-reiken-prijzen-nieuwjaarstoernooi-uit/
2019-01-13T22:16:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/12225151/2019-01-12-revonij-nieuwjaarstoernooi-21.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport