In maart weer de Van Altenacup

Gerben van Pel (l) - Joost Marcus
Gerben van Pel (l) - Joost Marcus
Foto:

Onlangs moest de Van Altenacup uitgesteld worden Het toernooi wordt nu op 1 maart geopend

Dat is de eerste avond van dit open kampioenschap. Iedereen is daarom van harte welkom, ook als je geen lid bent van een schaakvereniging). De deelname is gratis.

Er worden dan de eerste drie rondes gespeeld (met 30 minuten per persoon, per partij bedenktijd). De indeling hiervan is volgens het Zwitserse systeem, waardoor je vanaf de tweede ronde speelt tegen schakers, die ongeveer dezelfde score hebben als jezelf. Je speelt gegarandeerd 3 partijen.

De beste acht spelers van de eerste avond gaan door naar de finalerondes,. Die worden op vrijdag 15 maart gespeeld. De bedenktijd is dan weer 30 minuten per persoon, per partij. De finalerondes hebben een knock-out systeem met kwartfinales, halve finales en een finale en een troostfinale. De plaatsing in de voorrondes is bepalend voor de indeling van de finalerondes.

Het toernooi wordt gespeeld bij de Volksuniversiteit Hoevelaken aan de Van Dedemlaan 2. De aanvang is op de beide avonden 20.30 uur. Inschrijving vindt op de eerste avond plaats. Niet-leden worden wel vriendelijk verzocht hun interesse/deelname door te geven aan Dirk Veldhuizen (tel: 06-30711333) of te mailen naar: [email protected]. Zo kan het genootschap rekening houden met de verwachte opkomst. Ook voor vragen kunt u mailen of bellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen