Telstar stijf onderaan

Telstar/Dé Registermakelaar ontving MIA uit Amersfoort in een regelrechte derby.

Spanning om te snijden

De belangen van dit duel werden al te meer duidelijk bij aanvang van de wedstrijd. In een volle sporthal De Slag, waar het publiek op het randje van de banken zat, werd er met grote belangstelling gekeken wie er aan het einde van de wedstrijd de rode lantaarn in zijn bezit zou hebben.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden lukte het Telstar nu wel om in de beginfase de tegenstander verdedigend onder druk te houden. Ondanks dat wist MIA toch het eerste gat te slaan met 2 punten. Die voorsprong werd vrijwel de gehele eerste helft volgehouden. Beiden teams maakten elkaar het aanvallen dermate lastig wat het niveau niet ten goede kwam. Dit resulteerde in veel geforceerde kansen en frustratie.

Een sterke periode voor rust – waarin Telstar bleef volharden in het plan – zorgde ervoor, dat er gerust werd met een stand van 8-8. Het spel verdiende geen schoonheidsprijs. maar de spanning was om te snijden. Het vertoonde spel gaf hoop voor de tweede helft. Het was wachten op de ploeg die de schroom van zich af kon spelen en de trekker over kon halen om een gat te slaan.

Na rust Hoevelakense weerstand gebroken

Tactische besprekingen in de rust leverde geen ander spelbeeld op. Er kwam geen ontspanning in het spel. Daardoor bleef de afronding nog ver beneden peil. Pas bij een stand van 12-12 sloegen de bezoekers een gat van twee punten. Telstar bracht bankzitters in en voerde andere enkele tactische omzettingen door. Toch kon de chterstand niet ingelopen worden. Op cruciale momenten werd de aansluitingstreffer gemist, waaronder een strafworp en een paar korte kansen. Hierna brak de laatste mentale weerbaarheid. MIA vergrootte de afstand naar vier punten. Die voorsprong werd niet meer weggegeven. 16-20 stond na het laatste fluitsignaal op het scorebord.

Overigens sloot het tweede team van Telstar het treffen met MIA wel winnend af met 17-12. Daarmee hebben zij belangrijke punten gepakt om zich te kunnen richten op de middenmoot in de eerste klasse.

Ondanks het verlies waren er ook zaterdag weer lichtpunten te zien in het spel van Telstar.  Vooral verdedigend wordt het spel van telstar stabieler. Dat moet de aankomende weken wel vast gehouden worden. Om te beginnen aanstaande zaterdag (weer) thuis, maar nu tegen DES uit Den Hoorn om 19:35. Hierna speelt ook weer het tweede team die de afgelopen sterke periode een vervolg hoopt te geven.