Flevoheren in gevarenzone

Foto:

LOSSER – Afgelopen zaterdag speelde Flevo h1 een echt degradatieduel tegen Losser.

En verloor

Flevo had de punten nodig om niet als hekkensluiter verder de competitie in te moeten. Eerder dit seizoen wist Flevo met 12-6 in eigen huis te winnen. Maar de ploeg uit Losser is na de winterstop steeds beter gaan spelen. Dus wist Flevo vooraf, dat het lastig ging worden.

De eerste periode ging gelijk op. Beide ploegen scoorden er vrolijk op los. Voor Flevo maakte Thomas Tuenter op 12 seconden voor het einde de gelijkmaker (4-4). Dat gelijkspel ging teniet, omdat de verdediging in de laatste twee seconden niet oplette: 5 – 4 dus.

De tweede periode zorgde Ruben van den Bor weer voor de gelijkmaker (5-5). Daarna liep de thuisploeg door drie velddoelpunten eenvoudig uit naar 8-5.

In de derde periode scoorde Losser uit een strafworp. Uit een goede Nijkerkse aanval kon Matthijs Jut de (9-6) scoren. Vervolgens liep de thuisploeg ver uit door het benutten van een overtal situatie en 2 veld doelpunten. Aan het einde van deze periode kreeg Flevo een overtal situatie. De Nijkerkse coach Hayo Angerman gaf in de time-out de nodige aanwijzingen. De man-meer situatie werd dan ook benut door Piet Heimen Bokkers (12-7).

De laatste periode begon de thuisploeg nog beter te spelen. De Lossermannen konden drie keer op rij scoren. Het laatste Nijkerkse doelpunt werd gemaakt door Jelle Wiersma (15-8). In het slot van deze wedstrijd benutte Losser nog een man-meer situatie, en werd er gescoord vanaf de midvoor positie. Eindstand 17-8.

De volgende wedstrijd van Flevo is thuis tegen Zignea H1 op zaterdag 2 februari om 20.45 uur. Zignea uit Emmeloord staat in de middenmoot. Het zal wederom een lastige opgave voor de Nijkerkers worden om (de broodnodige) punten te pakken.

bijdrage van Tim van Dijkhuizen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen