Jonge invallers verrichten wonderen voor Hoevelaken

Je moet eigenlijk met je eigen team, de JO17-1, een wedstrijd bij Unicum afwerken.

Die wedstrijd wordt echter afgelast. Je wordt daarom aan de JO19-1 toegevoegd voor een vriendschappelijk potje tegen Hierden.

Nog later op de dag promoveer je tot wisselspeler van de hoofdmacht. Je mag een kwartier voor tijd invallen en vervolgens sta je om half vijf met de dinercheque van De Haen in je handen. Die hoort bij De Man van de Wedstrijd.
Het overkomt Roan van de Pol allemaal. Hij tekende voor een flitsende invalbeurt tegen Advendo. Al na dertig seconden zette hij  succesvol zijn hoofd tegen de bal. Bovendien had hij in de extra tijd oog voor de situatie door Daniël Bezembinder, die in de 88e minuut inviel, de winnende treffer te gunnen.

Het laatste kwartier van de wedstrijd Hoevelaken – Advendo was daarmee meer een jongensboek dan een voetbalwedstrijd.

Gouden wissels

De kanteling van de wedstrijd kwam tot stand na twee (achteraf) gouden wissels van hoofdtrainer Harry Oussoren. De Hoevelakense hoofdtrainer moest de aanvallende wissels Roan van de Pol voor verdediger Jordy Zieltjes (74e minuut) en Daniël Bezembinder voor Coen Bos (88e) wel doorvoeren, omdat Hoevelaken door een zondagsschot in de vierde minuut na rust tegen een nederlaag dreigde aan te lopen.

Hoevelaken wist aanvallend weinig te creëren, maar door het inbrengen van eerst Roan van de Pol en later Daniël Bezembinder was er ineens meer dreiging in de frontlinie. Roan van de Pol vond al een halve minuut na zijn inbrengen het net met een eenvoudige kopbal. Doelman Sjoerd Kloppenburg peerde de bal naar voren, die door de verdedigers van Advendo onvoldoende werd ingeschat.

Plotseling ontstond er een duel tussen Edwin Duijst en de goede doelman van Advendo. Beiden raakten de bal, die omhoog en in voorwaartse richting zijn weg verder zocht. De meegelopen Roan van de Pol hoefde slechts te knikken en daarna te juichen. De assistent-scheidsrechter van Advendo deed nog manmoedige pogingen om de treffer te laten annuleren, maar terecht ging de echte scheidsrechter daarin niet mee.

Extra speeltijd beslissend

In de extra tijd, toen Daniël Bezembinder koud zijn intrede had gedaan, kon Roan van de Pol opnieuw via de rechterkant oprukken. Er waren mogelijkheden om zelf te schieten, maar de jonge Hoevelaker behield het overzicht (“Ik wist dat Daniel was meegelopen”) en schoof de bal breed. De eerstejaars senior had vervolgens geen moeite met het binnenschuiven van de bal. Hoevelaken vierde feest alsof het kampioenschap was binnen gehaald, maar voorlopig is deze overwinning ‘slechts’ een tweede stap in de juiste richting.

De wedstrijd was nog maar koud op gang, of Coen Bos had het verschil in score al kunnen maken. Of misschien wel moeten maken, maar hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Daarna ontwikkelde de eerste helft zich als het weer: mistroostig. Direct na de pauze kreeg Hoevelaken een klap te verwerken, toen vanaf een meter of 35 de bal ineens op de schoen werd genomen en na een zondagsschot achter de kansloze doelman Sjoerd Kloppenburg verdween. Hoevelaken wist wat het te doen had, maar kon aanvallend geen vuist maken. Harry Oussoren bedacht daarom aanvallende te wisselen, waarna het reeds vertelde jongensboek werd geopend en Hoevelaken alsnog de winst naar zich toetrok.