Veensche Boys wint van stug Waterwijk

Foto:

Veensche Boys heeft zaterdag 2 februari met 3-1 gewonnen van Waterwijk.

Gelijkmaker hing lang in de lucht, maar viel niet

Met deze winst verstevigt het daarmee haar tweede plek in de competitie. Ook al, omdat Delta Sports dat derde staat, verloor. De doelpunten werden gemaakt door Nico van den Brom, Kevin Hols en Edwin van der Molen.

Gemakkelijk had Veensche Boys het niet. In voetballend opzicht vond het met Waterwijk haar gelijke en vooral aan het begin van de wedstrijd werden de nodige plaagstoten uitgedeeld door de polderbewoners. Veensche Boys was een gewaarschuwd mens na het gelijkspel tegen Waterwijk eerder dit seizoen en de klaarblijkelijk eenvoudige zege van Waterwijk op Delta Sports in de vorige wedstrijd. Roy de Vries, oud-speler van Veensche Boys, nam zijn ploeg op sleeptouw en troefde Veensche Boys geregeld af. Na ruim een kwartier spelen rushde rechterflankspeler Tom van Donselaar langs zijn mannetje en wist een geheel vrijstaande Nico van den Brom te vinden. Die kon eenvoudig inschieten. Een paar minuten later werd zelf de 2-0 aangetekend toen Nico van den Brom in vrije positie kon doorlopen en de bal afgaf aan Kevin Hols die diagonaal raak schoot.

In de tweede helft was het aanvankelijk Veensche Boys dat de lakens uitdeelde, maar Waterwijk revancheerde zich en een ver afstandsschot van Roy de Vries hobbelde langs doelman Wessel Kroon. Waterwijk hervatte moed en ging meer opportunistischer spelen, middels gevaarlijke uitvallen van de snelle flankspelers. Zelfs de 2-2 leek daardoor te vallen, maar deze werd vanwege buitenspel afgekeurd. Alles en iedereen bij Veensche Boys slaakte een zucht van verlichting toen Edwin van der Molen de 3-1 erin kopte, een prachtige bal die in de rechterbovenhoek belandde.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen